Schaijk

Geen aanpassingsproblemen na overstap naar Junioren-klasse

Dagzege voor karter Jens van der Heijden uit Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BERGHEM - Tijdens de eerste ronde van de Chrono Winter Cup had Jens van der Heijden met tweede vierde plaatsen al bewezen de overstap van de Rotax Max Minimax naar de Junioren-klasse goed te hebben verteerd. Zaterdag 25 januari in Berghem bewees de veertienjarige karter uit Schaijk dat opnieuw. Tijdens de eerste ronde van de Kart4Fun-competitie won hij beide manches en pakte daarmee overtuigend de dagzege.

Jens van der Heijden pakt de dagzege. (foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Met het zelfvertrouwen van Jens zit het wel goed. Hij is nog een rookie bij de Junioren, maar gezien zijn recente resultaten heeft hij erg weinig moeite met de overstap naar de sterk bezette competitie. “In het NK zal het natuurlijk wel iets moeilijker zijn dan bij Kart4Fun, maar dit geeft vertrouwen”, blikte hij terug. “Eerst in Kerpen vierde en nu dit. Dat is wel boven verwachting hoor. Ik heb de overstap blijkbaar snel opgepikt.” Het grootste verschil met zijn oude vertrouwde Minimax-chassis zit hem vooral in de snelheid. “En bij de Junioren geven de banden veel meer grip. Daardoor kun je overal harder doorheen. Wel is het veel zwaarder sturen en word je sneller moe.”
Jens is vast van plan zijn regime van tweemaal per week conditietraining goed vol te houden. Dan hoopt hij op het NK, wat voor hem dit jaar het belangrijkste kampioenschap is, in de top tien te kunnen eindigen. Makkelijk wordt het sowieso niet, weet hij. “Bij de Junioren is het deelnemersveld twee keer zo groot dan in de Minimax-klasse en zijn er meer sterke concurrenten. Als je een foutje maakt, kun je zo een paar plaatsen terugzakken.”

Oefenwedstrijden
Behalve het NK zal hij af en toe ook races in het BMC-kampioenschap rijden bij wijze van oefenwedstrijden voor het NK. De wedstrijd in Berghem was een mooie opwarmer. Over twee weken rijdt hij er nóg één, op dezelfde baan: de tweede ronde van de Chrono Winter Cup. Voor Jens is het een ideale locatie om zich voor te bereiden op de start van het NK. “Ik ben op deze baan begonnen met karten. Ik woon hier in de buurt. Het is echt mijn thuisbaan. Ik vind het ook een heel leuke baan om te rijden met al die snelle bochten.”

Jens in actie op de baan in Berghem. (foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties