Schaijk

Coronavirus: informatie van Groepspraktijk Huisartsen Schaijk

Door Huisartsenpraktijk Schaijk

SCHAIJK - Huisartsenpraktijk Schaijk publiceert in weekblad Arena en op Arenalokaal.nl de laatste informatie omtrent de corona-uitbraak en wat de consequenties zijn voor de patiënten van de praktijk en de overige inwoners van Landerd.

Houd de volgende betrouwbare sites in de gaten:
van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 en van thuisarts:
www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus/ik-wil-voorkomen-dat-ik-nieuwe-coronavirus-krijg 

Het hele land is in de greep van het coronavirus en dus ook Schaijk. Per dag komen er nieuwe maatregelen bij vanuit de regering en vanuit de regionale huisartsengroep om te zorgen dat de verspreiding van het virus afgeremd wordt. Zo hopen we te voorkomen dat iedereen tegelijk ziek wordt. Het virus zal zich onherroepelijk wel verspreiden en veel mensen zullen er klachten van ondervinden.

Milde klachten
De meeste mensen zullen milde klachten bemerken van een verkoudheid: hoesten en niezen. Anderen zullen daar ook koorts en diarree bij krijgen en soms zelfs benauwdheid en vermoeidheid. Ziek het vooral uit en probeer geen andere mensen te besmetten door goede hygiëne toe te passen: vaak handen wassen, papieren zakdoekjes en in de elleboog te hoesten en te niezen.
Voor de komende tijd hebben wij als huisartsenpraktijk het doel beschikbaar te zijn voor alle patiënten die onze zorg nodig hebben. We dienen daarbij veilige zorg te leveren aan al onze patiënten, met bescherming van onszelf, om besmettingen te voorkomen.

Daarom gelden vanaf nu de volgende maatregelen:
• Kom NIET zonder afspraak naar de praktijk! Neem eerst telefonisch contact op. Ook als u ongerust bent en u langer moet wachten dan u van ons gewend bent.
• De doktersassistente vraagt aan de telefoon uw klachten uit en bepaalt de vervolgstappen. Blijf alstublieft beleefd naar onze doktersassistenten en beantwoord haar vragen netjes en kordaat. Wij huisartsen vertrouwen op onze doktersassistenten en vragen dat ook van u. Soms is het nodig om de patiënt even zelf aan de lijn te vragen, al is het maar 1 minuut bij zieke mensen. De assistente kan dan de ernst van uw situatie beter inschatten en u dus beter helpen.
• Wat telefonisch kan zal door huisarts of praktijkondersteuner telefonisch worden afgehandeld.
• Wij vragen bij alle aandoeningen naar koorts, hoesten of verkoudheid.
• Zorg dat u zich voorbereidt voordat u belt:
* Meet uw temperatuur, liefst rectaal (of in uw oor).
* Mocht u een bloeddrukmeter of saturatiemeter hebben, meet dan uw waarden voordat u belt.
• Als de doktersassistente aan de telefoon heeft besloten dat u gezien moet worden en u een mogelijke corona besmetting heeft, kan dat op het aangepaste spreekuur via de achterzijde van onze praktijk. De huisarts zal beschermende kleding dragen: schort, masker, bril en handschoenen. U wacht dan in de auto en wordt gebeld en opgewacht bij de achteringang, als u aan de beurt bent. Raak zelf dan zo min mogelijk aan en gebruik de handalcohol die in de praktijk aanwezig is.
• Als u te ziek zou zijn om naar de huisartsenpraktijk te komen, dan komen wij uiteraard aan huis een visite afleggen.

Wij beschouwen iedereen met acute luchtwegklachten (met of zonder koorts) als zijnde mogelijk 'besmet' met corona. Het testen op corona wordt door de GGD alleen nog verricht in ernstige situaties.

Verkouden of hoestende mensen willen we NIET via de voordeur binnen laten komen, om de verspreiding naar andere patiënten en naar onze medewerkers tegen te gaan. We vragen uw begrip als u verzocht wordt onmiddellijk het pand te verlaten bij toch tekenen van verkoudheid.

Spreekuur voor niet-acute of niet levensbedreigende klachten wordt uitgesteld of vervangen door telefonisch overleg. We beperken zoveel mogelijk de chronische zorg of geven hier op een andere manier invulling aan.

Het bloed prikken is vanaf deze week tijdelijk verplaatst naar Dorpshuis de Phoenix. Daar is de laborante op werkdagen aanwezig van 8 tot 12 uur. Zo voorkomen we dat er te veel mensen in een kleine ruimte bij elkaar moeten wachten.

De apotheek is zoals gebruikelijk geopend op werkdagen van 8.30 tot 18 uur en op zaterdagochtend van 10-12 uur. Ga niet zelf naar de apotheek als u ziek bent. Geneesmiddelen worden niet voor een langere termijn dan normaal voorgeschreven en afgeleverd.

Tenslotte willen we de inwoners van onze dorpen bedanken voor hun support. Er is een nijpend tekort aan beschermingsmaatregelen voor de zorgverleners. Al weken is er niets meer te bestellen qua schorten of mondkapjes. Gelukkig zijn er veel mensen geweest die de afgelopen dagen hun (vaak beroepsmatige) voorraad hiervan bij ons aangeboden hebben. Jullie dragen eraan bij dat alle hulpverleners zo lang mogelijk hun taken kunnen uitoefenen. Bedankt daarvoor!

Huisartsenpraktijk Schaijk

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties