Schaijk

Coronatijden in de praktijk

Door Brigitte Kraneburg van Dierenkliniek Schaijk

Deze week alweer verzwaring van de coronamaatregelen, we maken rare, en nare, tijden door met z’n allen. Vanzelfsprekend heeft dit ook voor onze praktijk gevolgen, voor onze patiënten en voor hun baasjes.

Omdat we genoodzaakt zijn de anderhalve-metermaatregel te handhaven, kunnen eigenaren al meer dan een half jaar niet met hun dier mee in de spreekkamer. We hebben een extra assistente beschikbaar die helpt met het vasthouden van onze patiënten tijdens onderzoek en behandeling. Ook bij het in slaap brengen voor een operatie, gebitsbehandeling of ingrijpend onderzoek kan de eigenaar er niet bij zijn om het dier gerust te stellen. Voor sommige dieren heeft dit een onverwachts fijne uitwerking. Zij geven zich makkelijk over aan de vaardige handen en geruststellende woorden van de assistentes en dierenartsen. We zeggen weleens 'vreemde ogen dwingen', maar er komt geen dwang aan te pas.

We kunnen inmiddels gerust zeggen dat op de werkvloer we ons nieuwe ritme hebben gevonden en dat dat over het algemeen loopt als een trein. Echter, zoals iedereen buiten de praktijk ook merkt, de anderhalve-metermaatregel maakt het leven er niet gezelliger op, ook niet bij ons op de praktijk.

Daar waar het voorheen in de wachtkamer echt gezellig kon zijn (bekenden die elkaar toevallig troffen, klanten die we wekelijks zagen, mensen die wekelijks op vaste tijden even kwamen binnenlopen om te wegen, om nagels te knippen of voor voer of medicijnen), mogen er nu maar 2 mensen tegelijk binnen zijn. Ook in de spreekkamer ontsponnen zich soms leuke gesprekken, gewoon omdat dat kon. Er is dus ook bij ons werkelijk sprake van ‘social distancing’, jammer voor iedereen. Nu we sinds 2 weken werken met mondkapjes, en ook klanten met mondkapjes binnenkomen, wordt de ‘afstand’ gevoelsmatig nog groter.

Tot zover zomaar wat mijmeringen... Ik weet, het kan allemaal erger... Laten we ons met z’n allen goed houden aan alle maatregelen, zodat we het COVID-19-virus de baas worden en we over niet al te lange tijd een beetje kunnen terugkeren naar hoe het was.

Blijf gezond allen!

Brigitte Kraneburg
Dierenkliniek Schaijk

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties