Schaijk

‘Heel trots op wat we met z’n allen hebben opgebouwd’

Cora Raaijmakers neemt na 40 jaar afscheid bij Fysiotherapie Schaijk-Herpen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Cora Raaijmakers (61) neemt op 12 december na veertig jaar afscheid bij Fysiotherapie Schaijk-Herpen. In die periode behandelde zij volgens het befaamde ‘Cora Concept’ meer dan tienduizend(!) baby’s met een voorkeurshouding en kinderen met hoofdpijnklachten. In gesprek met Arena blikt Cora terug op haar carrière en kijkt zij vooruit naar de nieuwe fase die aanbreekt in haar leven. “De praktijk is mijn eerste kindje.”

Peter Raaijmakers start in 1978 met Fysiotherapie Schaijk in het Wit-Gele Kruisgebouw aan de Schutsboomstraat. In 1980 krijgt hij versterking van echtgenote Cora en volgt een verhuizing naar de Pastoor van Winkelstraat. Een kleine twee jaar hierna laten Peter en Cora een volledig nieuwe praktijk bouwen op de huidige locatie van Fysiotherapie Schaijk aan de Bossestraat. De nieuwe huisvesting wordt grotendeels door Cora zelf ontworpen. Sindsdien wordt het pand nog enkele keren verbouwd. Zo wordt in 1993 het aantal behandelruimtes uitgebreid van zes naar acht en in 2004 komt de oefenzaal erbij, waar wordt gestart met fysiosport.
In 1982 gaat een derde persoon aan de slag in de praktijk, Leo Vlaskamp. Met Leo vormen Peter en Cora vanaf 1987 een maatschap. Sinds 2008 heeft Fysiotherapie Schaijk ook een dependance in Herpen.

‘Goeie opvolger’
Een kleine drie jaar nadat echtgenoot Peter stopte, neemt nu ook Cora afscheid van de praktijk. “Aan de ene kant doe ik het werk nog altijd met heel veel plezier, maar aan de andere kant realiseer ik me ook dat het leven meer facetten heeft. Een gevoel dat is versterkt doordat we de afgelopen jaren een aantal mensen zijn verloren die dicht bij ons stonden.” Ook een andere belangrijke voorwaarde voor Cora om te stoppen is inmiddels ingevuld. “Ik wilde per se de tijd nemen om mijn opvolger klaar te stomen. Met Sandra van Velthoven hebben we die in huis. Zij werkt volgens mijn methode met de kindjes.”

‘Het Cora Concept’
Een methode die Cora vanaf 1999 ontwikkelt voor de behandeling van baby’s met een voorkeurshouding en kinderen met hoofdpijn- en wervelkolom gerelateerde klachten. Deze speciale persoonlijke aanpak, het ‘Cora Concept’, is een doorslaand succes, want in de afgelopen 20 jaar komen vele duizenden ouders - vaak van heinde en verre - naar Schaijk om hun baby of kind door Cora te laten behandelen. “Het geeft iedere keer weer een gewéldig gevoel wanneer je de blijdschap van ouders ziet nadat ik hun kindje heb kunnen helpen.”

‘Grote intensiteit’
“Cora is een collega die als ze iets doet, heel veel kennis over dat onderwerp vergaart”, geeft Leo Vlaskamp aan. “Ze wil dan op topniveau echt álles weten en neemt geen genoegen met slechts één cursus. Dat vraagt een behoorlijke intensiteit van werken en het kost veel energie als je dat zoveel jaren doet. Cora heeft écht iets opgezet en bewerkstelligd waar het gaat om het behandelen van kinderen. Het zegt natuurlijk heel veel dat kinderen vanuit de wijde regio naar Schaijk komen, dat is iets om erg trots op te zijn.”

‘Steun aan elkaar’
Cora zelf beaamt dat gevoel. “Ik ben heel trots op wat we met de praktijk hebben opgebouwd, maar ook op wie we om ons heen hebben verzameld. Een prachtig team met in totaal veertien mensen. We zijn er écht voor elkaar. Voor de ‘leut’ en het werk, maar ook in moeilijke tijden hebben we heel veel steun aan elkaar gehad. Mijn collega’s ga ik straks dan ook het meest missen. Én het contact met jonge mensen.”

Bang dat ze straks in het spreekwoordelijke zwarte gat valt, is Cora totaal niet. “Nee hoor, ik heb zóveel plannen! Ik ben een echte knutselaar en heb net de buitenkant van ons huis verbouwd. Heel leuk om te doen. Verder hebben we kleinkinderen, een hond, houd ik van tuinieren en mijn moeder leeft nog. En we willen ook nog allerlei reizen gaan maken. Dat komt dus helemaal goed!”

Op 12 december neemt Cora Raaijmakers afscheid van Fysiotherapie Schaijk-Herpen tijdens een receptie voor genodigden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties