Schaijk

Bijdrage voor corona-expositie van Kompas Financiën en Nh1816

Cheque voor Rondje om de Phoenix in Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Bijzondere tijden vragen om bijzondere ideeën. Afgelopen maandag ontving Sandra Loeffen uit handen van Stefan van Summeren, verzekeringsadviseur bij Kompas Financiën, een cheque van 500 euro ter ondersteuning van haar initiatief Rondje om de Phoenix. “We hebben onze klanten opgeroepen om initiatieven aan te dragen die een steuntje kunnen gebruiken", vertelt hij. "Eén van die initiatieven is de coronaexpositie Rondje om de Phoenix.”

Sandra is blij met de bijdrage voor haar project. “Ik wandelde een tijdje terug door het dorp en zag toen dat De Phoenix, een enorm gebouw met prachtig grote ramen, al enkele weken gesloten was", vertelt ze over het ontstaan van haar idee. "Ik bedacht toen hoe leuk het zou zijn om die ramen te gebruiken om werk van Schaijkse kunstenaars te exposeren. Op die manier is het dorpshuis nuttig in gebruik én hebben mensen die al vrij lang thuiszitten in deze rare onzekere tijd een mooi doel voor een wandelingetje.”
Inmiddels doen vijf Schaijkse kunstenaars mee aan het project. "Om de veertien dagen wisselen we de kunstwerken, zodat er elke twee weken weer een nieuwe expositie is", vertelt Sandra. "Deze bijdrage gaan we gebruiken voor de aankoop van bevestigingsmaterialen, zodat we de werken goed kunnen plaatsen en eenvoudig kunnen omwisselen.”

Kompas Financiën is een financieel dienstverleningsbedrijf dat sinds lange tijd gevestigd is in Den Bosch. Tot 2018 had het bedrijf onder de naam Van Hooft & Postema ook een vestiging in Maren-Kessel. “Onze primaire businesspartner in particuliere schadeverzekeringen, Coöperatie Nh1816, heeft een ruim budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is", vertelt Van Summeren. "Steun aan lokale goede doelen en initiatieven die zich inzetten ter bestrijding van de effecten door de coronacrisis. Het bedrag wordt verdeeld over meerdere lokale initiatieven in heel Nederland. Zo hebben de 65-plussers in Maren-Kessel en 't Wild een tegoedbon ontvangen voor een gratis dagmaaltijd van Wat De Pot Schaft en hebben we een cheque overhandigd aan de Voedselbank Den Bosch. Wij zijn lokaal zeer actief en we zijn graag samen betrokken bij onze omgeving." Ga voor meer informatie naar https://kompasfinancien.nl/samen-betrokken/

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties