Schaijk

Carrousel Groen in Schaijk neemt project Schoon en Veilig over

Door Peter Noy

SCHAIJK/UDEN - De gemeente Uden heeft per 1 maart van dit jaar het project Schoon en Veilig overgedragen aan Carrousel Groen uit Schaijk. De officiële overdracht van het project is donderdag 2 september om 14 uur bij Theehuis De Hooimijt achter woonzorglocatie Nieuwe Hoeven in Schaijk. Samen met de Raad van Bestuur, het regio-/teammanagement van BrabantZorg en Carrousel Groen en genodigden vanuit de gemeenten Uden en Landerd wordt een gezamenlijke toast uitgebracht.

De gemeente Uden startte het project Schoon en Veilig in 2009 met 77 deelnemers. Het gaat daarbij om de doelgroep langdurig werklozen, voor wie het soms moeilijk is een passende baan te vinden. De deelnemers aan het project verrichten vooral werkzaamheden voor het schoner en veiliger maken van het buitengebied en locaties van BrabantZorg, zoals het onderhoud van groen en bossen. Een en ander in goede samenwerking met IBN, waarmee regionale ketenafspraken zijn gemaakt.
De achterliggende gedachte is dat ieder mens het waard is om een volwaardig mens in de samenleving te zijn en om kwetsbare kandidaten weer een kans te bieden hun weg te vinden binnen de gemeenschap. Volgens Josta Augenbroe, manager Carrousel Groen, worden met het project Schoon en Veilig kansen gecreëerd op het gebied van opleiding en uitstroom. “Met name mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben hier baat bij”, weet Augenbroe. “We zijn er best trots op dat Carrousel Groen dit project van de gemeente Uden heeft kunnen overnemen. Dit betekent dat wij de afgelopen jaren hebben bewezen een professionele partner te zijn op het gebied van ondersteuningsvragen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We dragen hiermee ons steentje bij aan een duurzame, inclusieve samenleving waarin iedereen ertoe doet.”

Zinvolle daginvulling
Carrousel Groen is een onderdeel van BrabantZorg en is destijds gestart in Nieuwe Hoeven in Schaijk met als doel om kwetsbare mensen een leer-/ervaringsplek te bieden zodat zij zich daarmee verder kunnen ontwikkelen. Vanuit verschillende bedrijfjes in Schaijk, Velp en Uden worden producten en diensten geleverd zoals groenonderhoud, houtbewerking, modeatelier, patisserie, horeca, keuken/catering, zorg, kinderboerderij en nagelstudio. Bij Carrousel Groen wordt gewerkt met een klein team van professionele krachten en een groot aantal vakvrijwilligers. De mensen met een ondersteuningsvraag worden assistent-medewerkers genoemd en hebben, op basis van hun talenten en mogelijkheden, een zinvolle daginvulling binnen Carrousel Groen.

Kijk voor meer informatie op: www.carrouselgroen.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties