Schaijk

'Bloemen blijven je boeien'

Carla en Christine Dellemann uit Schaijk 40 jaar in het bloemenvak

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Carla en Christine Dellemann zitten in 2020 precies 40 jaar in het bloemenvak. De zussen begonnen in 1980 aan hun uitdaging in de bloemenwinkel in Schaijk. Nu, veertig jaar later, werken Carla en Christine nog altijd met veel plezier en passie tussen de bloemen. "Bloemen blijven je emotioneren en boeien, ieder seizoen, bij iedere opdracht."

Hoewel ze in 2015 na 35 jaar stopten met hun bloemenzaak in het centrum van Schaijk, zijn Carla en Christine Dellemann nog altijd druk in de weer met bloemen. De zussen maken op zeer creatieve wijze rouwstukken en zorgen daarmee voor een gepast en bloemrijk afscheid van een dierbare overledene. “Rouwwerk is heel bijzonder en speciaal om te maken”, vertellen Carla en Christine. “Heel dankbaar werk ook, want het is het laatste wat je voor die mensen kunt betekenen.”

Bruidswerk en vrije opdrachten
Behalve voor rouwwerk kun je bij Carla en Christine ook terecht voor ander bloemwerk. "Dat kan bruidswerk zijn of bijvoorbeeld vrije opdrachten. We komen dan persoonlijk naar iemand toe of iemand komt naar ons. Al is het in deze tijd met corona een andere situatie en sturen we een digitaal bruids- of rouwboek toe met onze zelfgemaakte creaties, zodat alles thuis in alle rust kan worden bekeken en de keuze kan worden gemaakt. Die keuze bespreken we dan telefonisch. Ook het plaatsen van een bestelling via de mail is mogelijk: dellemannbloemen@outlook.com

Workshops en paasstukken
Carla en Christine verzorgen regelmatig ook workshops bloemschikken. "Je kunt tijdens zo'n workshop ervaren hoe fijn het is om met bloemen bezig te zijn. Je maakt dan een mooie creatie voor in je huis, zodat je kunt genieten van je zelfgemaakt fleurig bloemwerk. Vanwege het coronavirus zijn de workshops voorlopig geannuleerd, maar het is wel mogelijk om paasstukken te bestellen. Deze kunnen worden afgehaald aan de Burg. Hoefnagelstraat 12 of de Zusterstraat 5 in Schaijk. Of je laat ze bezorgen, bij jezelf of iemand die een bloemetje verdient."

'Altijd genieten'
Ook na veertig jaar is het bloemenvak voor Carla en Christine nog steeds een uitdaging. "Het is altijd weer genieten als we op de veiling inkopen doen voor de bestellingen en opdrachten of bloemen inkopen via internet. Bloemen blijven je emotioneren en boeien, ieder seizoen, bij iedere opdracht."

Voor meer informatie of het bestellen van bloemwerk: bel Carla of Christine via 06-24838226 of 06-51955333, stuur een mail naar dellemannbloemen@outlook.com of kijk op www.dellemannbloemen.nl of Facebook.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties