Schaijk

'Samen met je buren aan de zonnepanelen'

Buurkracht organiseert startbijeenkomst in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Er kunnen nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in Noord-Brabant. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert daarom van 10 tot en met 25 september 17 startbijeenkomsten, onder meer in Schaijk, om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm. En om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan. Inzet: op zoveel mogelijk daken van Brabantse koopwoningen zonnepanelen.

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan meer dan 100 in Noord-Brabant. In alleen al Noord-Brabant besparen Buurkrachtbuurten bijna 800.000 euro per jaar op hun energierekeningen. Met de komende startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder.

“Samen energie besparen wérkt. Zodra buurtgenoten de handen ineenslaan zie je dat ze grootse resultaten weten te boeken. En niet onbelangrijk, ze vinden het ook leuk om zich gezamenlijk in te zetten. Er zit zoveel kracht in buurten”, stelt Gert Wagenvoort, buurtbegeleider Noord-Brabant bij Buurkracht.

Jouw buurt de volgende?
Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de startbijeenkomst in Schaijk op maandag 10 september om 20 uur bij zaal Nieuw Schaijk aan de Rijksweg 46. De bijeenkomsten duurt ongeveer een uur. Aanmelden kan via www.buurkracht.nl. Meer info is verkrijgbaar bij Gert Wagenvoort via gert@buurkracht.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties