Schaijk

Film Kapsalon Romy wordt vertoond

BuitenBios op Phoenixplein Schaijk op 9 september

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op donderdagavond 9 september vormt het plein voor dorpshuis De Phoenix in Schaijk het decor voor de jaarlijkse BuitenBios. Vanaf 20.45 uur wordt die avond de film Kapsalon Romy vertoond. De BuitenBios is een initiatief van cultuurpodium De Groene Engel in Oss.

"Door corona en de regels die we omtrent het virus in acht moeten nemen, verloopt een bezoek aan de BuitenBios net als vorig jaar wat anders dan je gewend bent", laat deb organisatie weten. "Op alle locaties kun je voor aanvang een gratis ticket krijgen en vervolgens kan je dan gaan zitten. Je kunt een drankje bestellen of zelf iets lekkers meenemen. Voor de Buitenbios in Schaijk kun je het beste je eigen stoel meenemen, want er is maar een beperkt aantal stoelen aanwezig op deze locatie."

Kapsalon Romy
Kapsalon Romy is een hartverwarmende film van Mischa Kamp, naar het scenario van Tamara Bos. Met Beppie Melissen, Noortje Herlaar en Vita Heijmen. De band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stine, is broos, maar verandert ingrijpend als oma steeds vergeetachtiger wordt.
Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.
Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.
De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties