Schaijk

Film Loving Vincent te zien bij De Notaris

BuitenBios on Tour komt 31 augustus naar Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/OSS - De Osse cultuurtempel Groene Engel draait deze zomer vanaf 9 augustus op vijf bijzondere locaties films in de open lucht. Op 31 augustus wordt het terras achter eetcafé De Notaris in Schaijk omgetoverd tot een sfeervolle zomeravondbioscoop. Vanaf 20.30 uur is dan de film Loving Vincent te zien. Er staat een aantal stoelen, maar je mag ook je favoriete strandstoel of picknickkleedje meenemen. Toegang is gratis, maar een kleine bijdrage in de pet na afloop wordt zeer gewaardeerd.

Het vinden van een geschikte bioscooplocatie in Schaijk was niet eenvoudig, vertelt Tilly van den Hoogen namens de organisatie. “Vanwege de werkzaamheden in het kader van het nieuwe centrumplan ligt het dorp flink overhoop. We hoopten aanvankelijk op het plein voor dorpshuis De Phoenix, maar ook dat gaat rond die tijd op de schop. We zijn dan ook heel blij dat we terecht kunnen op het terras achter De Notaris. Het scherm past daar en er is ruimte voor zo’n honderd bezoekers.”

Loving Vincent
Loving Vincent is een bijzondere film over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad? Of was het geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

‘Voor iedereen toegankelijk’
“Ik heb Loving Vincent zelf al gezien”, vertelt Tilly van den Hoogen. “Het is een hele mooie film met ook prachtige muziek erin. Echt een film die voor iedereen toegankelijk is.”

Agenda BuitenBios On Tour
09/08: Park naast Groene Engel Oss - Perfetti Sconosciuti
16/08: Park naast Groene Engel Oss - A Ciambra
17/08: Het Raadhuis Lithoijen - Zookeeper’s Wife
23/08: Park naast Groene Engel Oss - I, Daniel Blake
24/08: Theater Hoessenbosch Berghem - Vele hemels boven de zevende
30/08: Park naast Groene Engel Oss - Song to Song
31/08: De Notaris Schaijk - Loving Vincent
06/09: Park naast Groene Engel Oss - The Leisure Seeker
07/09: Gemeenschapshuis Acropolis Megen - The Florida Project
13/09: Park naast Groene Engel Oss - The Light between oceans

Meer info: www.groene-engel.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties