Schaijk

Film Green Book te zien bij De Phoenix

BuitenBios on Tour komt 30 augustus naar Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/OSS - De Osse cultuurtempel Groene Engel draait deze zomer vanaf 8 augustus op vijf bijzondere locaties films in de open lucht. Op 30 augustus wordt het plein voor dorpshuis De Phoenix in Schaijk omgetoverd tot een sfeervolle zomeravondbioscoop. Vanaf 21 uur is dan op een groot scherm de film Green Book (foto) te zien. Er staat een aantal stoelen, maar je mag ook je favoriete strandstoel of picknickkleedje meenemen. Toegang is gratis, maar een kleine bijdrage in de pet na afloop wordt zeer gewaardeerd.

Vorig jaar werd er in Schaijk voor het eerste een buitenbios gerealiseerd, in de tuin achter eetcafé De Notaris aan de Schutsboomstraat. "Dat was een groot succes", vertelt Tilly van den Hoogen namens de organisatie. "Met zo'n 150 bezoekers zat het destijds bomvol. Dit jaar, op het plein voor dorpshuis De Phoenix, hebben we echter beduidend meer ruimte en kunnen veel meer mensen de film komen bekijken."

Green Book
Green Book is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Agenda BuitenBios On Tour
08-08: Park naast Groene Engel - Oss: A Casa Tutti Bene
15-08: Park naast Groene Engel - Oss: Book Club
16-08: Het Raadhuis – Lithoijen: Wonder
22-08: Park naast Groene Engel – Oss: Kursk
23-08: Theater Hoessenbosch – Berghem: Bankier van Verzet
29-08: Park naast Groene Engel – Oss: Beautiful Boy
30-08: De Phoenix - Schaijk: ​​​​​Green Book
05-09: Park naast Groene Engel – Oss: Becoming Astrid
06-09: Gemeenschapshuis Acropolis – Megen: If Beale Street Could Talk
12-09: Park naast Groene Engel - Oss: Vice

Meer info: www.groene-engel.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties