Schaijk

Nieuwe plannen voor ‘oude Albert Heijn’

BrabantWonen ontwikkelt sociale huurappartementen in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In het centrumplan Schaijk verhuisde supermarkt Albert Heijn naar een mooi nieuw pand. Maar wat gebeurt er met het gebouw van de ‘oude Albert Heijn’ aan de Repellaan? Het is de bedoeling om deze locatie te herontwikkelen voor woningbouw. Woningcorporatie BrabantWonen uit Oss is bezig met de voorbereiding van het bouwplan.

Vanaf het begin was BrabantWonen betrokken bij de plannen rond het nieuwe centrumplan Schaijk. Omdat er behoefte is aan extra sociale huurwoningen in Schaijk, hoopte de corporatie oorspronkelijk een deel van de appartementen boven de nieuwe Albert Heijn af te kunnen nemen. Maar door de veranderingen in de regelgeving voor sociale huurwoningen kon dat niet doorgaan. Met het nieuwe plan aan de Repellaan komen er straks tóch extra betaalbare huurappartementen in het centrum van Schaijk.

Informatieavond
Inmiddels kan BrabantWonen de eerste plannen voor de herontwikkeling presenteren. Architectenbureau Koppens maakte het ontwerp, dat zorgvuldig ingepast is in de bestaande woonomgeving. Het plan omvat 24 driekamerappartementen. Wie geïnteresseerd is om hier meer over te weten, kan op dinsdag 2 juli terecht op een inloopavond in De Phoenix. Men is welkom tussen 19 en 20.30 uur.

Het begin is gemaakt
Als alles volgens planning verloopt, hoopt BrabantWonen in 2020 met de bouw te kunnen starten. De gemeente Landerd start in het najaar met de procedure voor het aanpassen van het bestemmingsplan. Wat de huurprijs straks precies wordt, kan BrabantWonen nu nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat alle appartementen binnen de categorie sociale huur zullen vallen.

Hoe kunt u zich inschrijven?
Om in aanmerking te komen voor een woning, moet men ingeschreven staan als woningzoekende bij WoonService Oss. Wie belangstelling heeft wordt aangeraden alvast te doen; bij de toewijzing wordt gekeken naar inschrijftijd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties