Schaijk

Zaak sleept zich al negen jaar voort

Bouwplan Runstraat Schaijk blijft de gemoederen bezighouden

Door Tonny Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op de allerlaatste formele inhoudelijke raadsvergadering van de raadsperiode 2014-2018 kwam een fors aantal heikele punten langs. Zaken die zich over het algemeen al jaren voortslepen. Zo begon de raadsvergadering van donderdag 8 februari met het bouwplan aan de Runstraat 12 in Schaijk. Al negen jaar is de discussie tussen projectontwikkelaar Raoul van den Bosch uit Reek en de familie Manders uit Schaijk aan de gang.

Al 9 jaar duurt de discussie over een nieuw complex op de locatie van voormalig warenhuis Van Schaijk.

Het was aan de gemeenteraad om op deze avond een zogenoemde ‘verklaring van geen bedenkingen’ af te geven, zodat het project verder kan. Annie Manders mocht als belanghebbende wederom het spits afbijten en las de raad én het college opnieuw de les over het in haar ogen veel te grote gebouw met acht appartementen. De raad deed het daarna weer eens dunnetjes over waarbij alle onderwerpen wederom de revue passeerden.

De ruimtelijke onderbouwing, de bodem, het geluid, archeologie en parkeerperikelen werden nogmaals uitgediept tot op de bodem. De raad was kritisch op wethouder Ben Brands, die aangaf dat het bouwplan met acht appartementen naar zijn inzicht juridisch helemaal dicht zit en dat het de toets van de Raad van State zal doorstaan. “Juridisch klopt het helemaal”, zei Brands, “en of je dit wil, dat is een andere vraag”.

Alleen PL en DS97 gaven aan pertinent tegen dit plan te zijn. De overige partijen zijn voor, twijfelen of zijn nog niet overtuigd. Brands probeerde de twijfelaars over de streep te trekken met de opmerking dat bij afwijzing van het plan de claims die gaan komen ook voor verantwoording van de raad zijn. Vanwege de neiging van een raadsmeerderheid om mee te gaan in de plannen als zaken duidelijker zouden zijn, greep burgemeester Bakermans de laatste kans voor het college om dit plan door de raad te krijgen. Hij stelde voor om het definitieve besluit aan te houden tot de volgende raadsvergadering. Die is een week na de verkiezingen op 28 maart. Dat is écht de allerlaatste kans dat deze raad hierover kan beslissen, want op 29 maart treedt de nieuwe raad aan.

De kans is dus zeer groot dat de oude raad met de afscheidschampagne in de hand dan besluit om niet over het graf heen te regeren en deze hete aardappel doorschuift naar 29 maart voor de nieuwe raad. De nieuwe raad, die vervolgens kan vaststellen dat er te veel onduidelijk is voor de nieuwe ploeg en die avond, met de feestchampagne van de benoeming in de hand, het punt zal aanhouden voor nader onderzoek. Het past helemaal bij Landerd. En die claims waar wethouders Brands mee dreigt, die komen er toch. Het is enkel nog de vraag van welke partij.

|Doorsturen

Annie Manders

2018-02-11 07:41:57

Ook de RPP zei tegen te stemmen. De heer v. d. Broek heeft in de raadsvergadering van 8 februari letterlijk gezegd: [..."We hebben hier punten liggen waarvan we zien, dat gaat ook in de ruimtelijke zin niet goed. Dat kan beter, moet beter, dus we gaan de verklaring niet afgeven"...]

May

2018-02-11 09:07:43

Laat Raoul toch gewoon zijn idee doen. Je ziet nu dat als het in het straatje past van de heren van de gemeente het wel kan. Maar wil een ondernemer iets dan kan NIKS. Net zoals in Reek, vraag je iets aan voor zorg van kinderen. Dan kan alles, want dat willen ze in Schaijk en Zeeland niet. Maar vraagt Reek om een ALDI, dan kan NIKS.  Heel rap naar Uden, daar zitten misschien WEL sociale mensen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties