Schaijk

Bouw jeu de boules-hal Schaijk in volle gang

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Op de locatie aan de Bossestraat 10 in Schaijk worden langzaam maar zeker de contouren zichtbaar van de nieuwe overdekte speelbanen van jeu de boules-vereniging Le Jeteur. De bouw van het nieuwe complex is in volle gang. (foto: Gerard Faassen)

In samenwerking met bouwkundig tekenbureau Paul van Hout heeft Le Jeteur een prachtig plan ontwikkeld dat nu vorm begint te krijgen. “Hoofdthema is steeds geweest het hergebruiken van goede maar overbodige materialen, de zogeheten circulaire economie. Dat is in dit project in optima forma doorgevoerd”, laat de bouwcommissie van de Schaijkse vereniging weten.

In de afgelopen jaren heeft Le Jeteur, vooruitlopend op de nieuwbouw, veel materiaal verzameld. Zo zijn uit de voormalige Boerenbond, het gemeentekantoor, de oude Spar-winkel en nog vele andere projecten, ook van buiten Schaijk, bouwmaterialen verwijderd. Die worden nu hergebruikt voor onder meer de plafonds en de buitengevels van de ontmoetingsruimte.

“Samen met bouwbedrijf Albers - Mari Albers is al jarenlang een gewaardeerd lid van Le Jeteur - verloopt de bouw voorspoedig. Met het uitgraven door Peter Loeffen en het aanvullen door Potjes werd het starsein gegeven. De eigen leden hebben vervolgens de bekisting gemaakt en de bewapening, het betonijzer, erin gevlochten en samen met Albers het beton gestort. Inmiddels is de gehele staalconstructie geplaatst, compleet met alle gordingen en windverbanden.”

'Ons aller kindje'
Wederom hebben de leden van de vereniging vol meegewerkt en zich ingezet. “Het is ons aller kindje dat we dagelijks zien groeien”, zeggen de trotse leden van de bouwcommissie, maar ook de andere leden die bijna dagelijks aan het werk zijn.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties