Schaijk

Blaskapelle Fresia speelt opnieuw voor KiKa

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Zoals ieder jaar houdt Blaskapelle Fresia de eerste zondag in oktober een speciaal concert voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Op het fraai met bloemen versierde podium van dorpshuis De Phoenix in Schaijk zorgt de muziekgroep op zondagmiddag 7 oktober vanaf 14 uur voor een middag vol fijne blaasmuziek.

Naast de bekende Egerländer melodieën worden ook fonkelnieuwe Böhmische blaasmuziektitels gespeeld en gezongen. Verrassende walsen en mooie marsen worden afgewisseld door polka's die voor de eerste keer in Nederland te horen zullen zijn. In het programma is een instrumentale verrassing verwerkt, waaraan een aantal leden van de slagwerkgroep van muziekvereniging Concordia met bijzondere instrumenten meewerkt. Hiermee wordt alvast een voorproefje genomen op een bijzonder optreden in samenwerking met muziekvereniging Concordia en Bigband 5-6-‘07, later dit jaar. Een speciale wedstrijd die alles met bier te maken heeft, maakt het programma voor deze mooie muziekmiddag compleet voor oog en oor. 

Entree hoeft niet betaald te worden, maar bij binnenkomst springen onmiddellijk de grote groene flessen voor een vrije donatie voor KiKa, in het oog. In de foyer zijn ook de bekende KiKa-beren in verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar en in de pauze is er voor een klein bedrag weer kans op een fleurig opgemaakt muziekinstrument. Verder is de CD 'Blaasmuziek om te (be)leven' verkrijgbaar. De opbrengst van deze CD heeft, samen met de concerten van de afgelopen jaren, tot nu toe het bedrag van 14.000 euro opgeleverd. Nu dus op naar de 15.000 euro.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties