Schaijk

Op 6 oktober

Blaskapelle Fresia houdt achtste KiKa-concert in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op zondagmiddag 6 oktober verzorgt Blaskapelle Fresia voor de achtste keer haar jaarlijkse concert speciaal voor KiKa, de stichting Kinderen Kankervrij, in zaal De Phoenix in Schaijk. Aanvang is om 14 uur, de zaal opent om 13 uur. De toegang is gratis.

Om 14 uur telt dirigent Simon Meurs af, waarmee een verrassende opening van een middag vol fijne blaasmuziek van start gaat. Het programma bestaat voor een groot gedeelte uit nieuwe muziek van jonge componisten. Artistieke polka’s, vloeiende walsen en pittige marsen volgen elkaar in een vlot tempo op. Tussen deze instrumentale composities vormt de vocale bijdrage van het zangduo Marieke en Antoon een aantrekkelijke afwisseling. Begeleid door het orkest zingen zij samen de mooiste Egerländer melodieën. Natuurlijk ontbreekt bij dit alles ook een flinke portie gezelligheid niet.

Met het concert op 6 oktober hoopt Blaskapelle Fresia weer op een mooie bijdrage voor KiKa. Entree hoeft niet betaald te worden, maar de grote groene flessen voor een vrije bijdrage springen direct in het oog. In de foyer zijn ook weer de bekende KiKa-beren in verschillende kleuren verkrijgbaar en in de pauze is er voor een klein bedrag weer kans om een prachtig, met bloemen opgemaakt muziekinstrument te winnen. 

“We zijn er trots op dat we inmiddels meer dan 18.000 euro voor KiKa bijeen hebben kunnen brengen, maar in 2020 willen we daar nog een flinke schep bovenop doen”, vertelt dirigent Simon Meurs van Blaskapelle Fresia. “Op 2 en 3 mei organiseren we namelijk een uitgebreid KiKa-special weekend, met op de zaterdagavond een optreden van Blech & Co, een Duits topblaasorkest, waarmee we al jaren bevriend zijn door onder andere onze ontmoetingen tijdens diverse Europese kampioenschappen”. Op 3 mei vindt een groots blaasmuziekfestival plaats met een aantal gerenommeerde Nederlandse orkesten. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties