Schaijk

Bijzonder blaasmuziekproject in Schaijk: Muzičanka Spielt Procházka

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In het weekend van 23 en 24 februari vindt een voor de Nederlandse blaasmuziek bijzonder project plaats. Orkest Muzičanka, met in hun gelederen Schaijkenaar Ron van den Heuvel, geeft in dat weekend een concert in Schaijk en Vledder. Daarbij spelen ze muziek van één bepaalde componist, de Tsjechische Milosláv Procházka. De beste man komt speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland.

Muzičanka. (foto: Peter Gubbels / Pe-Gu-Fotografie.nl)

Het programma bestaat dus volledig uit muziek van Procházka, de 'huiscomponist' van Vlado Kumpan und seine Musikanten. Dit Tsjechische blaasorkest behoort tot de absolute top van de Mährische blaasmuziek. Speciaal voor deze optredens komt de componist naar Nederland. Hij musiceert in dat weekend zelfs met Muzičanka. Daar blijft het niet bij, want ook orkestleider en trompettist Vlado Kumpan zal zijn opwachting maken.
Voorafgaand aan de concerten nemen Milos en Vlado de muzikanten van Muzičanka flink onder handen om ze zo goed mogelijk de fijne kneepjes van de Mährische blaasmuziek bij te brengen. Tijdens het concert, op zaterdagavond in Schaijk, is het resultaat van deze inspanningen te horen. De mooiste polka’s, walsen, duetten en solo’s geschreven door Procházka staan op het programma, en worden uitgevoerd door Procházka, Kumpan en Muzičanka samen. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Mährische Freunde uit Freisen, Duitsland.

De Phoenix
Het optreden in Schaijk is zaterdag 23 februari in dorpshuis De Phoenix. De Mährische Freunde uit Freisen spelen van 19 tot 20.30 uur. Om 21 uur start Muzičanka Spielt Procházka met medewerking van Milosláv Procházka en Vlado Kumpan. Tickets zijn in de voorverkoop te reserveren voor 10 euro via info@muzicanka.nl en 06-46260016. Op de avond zelf kost een kaartje 12,50 euro.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties