Schaijk

Op zondagmiddag 24 juni

Biergarten-concert bij restaurant Nieuw Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Bij restaurant Nieuw Schaijk vindt op zondag 24 juni vanaf 14 uur een Biergarten-concert plaats met optredens van Blaskapelle Fresia uit Schaijk en blaaskapel Morava uit Tilburg. De jeu-de-boulesbaan naast de parkeerplaats van Nieuw Schaijk, gelegen aan de Rijksweg 46, wordt hiervoor omgetoverd tot een heuse Biergarten met podiumtent, parasols, terras, statafels en bar. De entree is gratis, maar de bekende groene flessen van Fresia staan klaar voor een vrije bijdrage voor KiKa (Kinderen Kankervrij).

Blaskapelle Fresia.

De afwisselende opzet van het programma, met Böhmische muziek van Blaskapelle Fresia en Moravische muziek van Morava, speciaal bestemd voor Biergartenoptredens, maakt deze middag aantrekkelijk voor een groot publiek. Het concert in de Biergarten van Nieuw Schaijk begint 24 juni om 14 uur. Blaskapelle Fresia bijt dan het spits af. Morava vervolgt het programma rond 15.45 uur en sluit het concert rond 17 uur af.

Voor Blaskapelle Fresia betekent dit Biergarten-concert, naast het jaarlijkse concert voor deze stichting, een extra project voor KiKa. “We vinden het fantastisch om de opbrengst van onze optredens met originele blaasmuziek op niveau, ten goede te kunnen laten komen aan KiKa, de stichting kinderen kankervrij”, vertelt Simon Meurs, muzikaal leider van Blaskapelle Fresia. “Dit initiatief wordt steeds bekender, waardoor weer spontane acties ontstaan om onze projecten voor KiKa extra te ondersteunen. Zo ontvingen we tijdens ons laatste Fresia Blaasmuziekfestival nog een cheque van 500 euro van de muzikanten van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve, die in een speciale bezetting bij ons kwamen spelen”.
Het totaalbedrag dat Fresia aan KiKa heeft gedoneerd, ligt inmiddels boven de 14.000 euro. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties