Schaijk

Biergarten-concert bij Nieuw Schaijk met Blaskapelle Fresia

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op zondag 23 juni om 14 uur geeft Blaskapelle Fresia (foto) samen met blaasorkest Böhmische Freunde uit Geldrop een Biergarten-concert. In nauwe samenwerking met restaurant Nieuw Schaijk verzorgen deze beide orkesten een middag vol gezelligheid en blaasmuziek. De jeu de boules-baan naast het restaurant wordt hiervoor omgetoverd tot een heuse Biergarten met podiumtent, parasols, een terras, statafels en een bar. Men betaalt deze middag géén entree, maar Fresia zorgt ervoor dat vrije bijdragen van bezoekers bij KiKa (KinderenKankervrij) terechtkomen.

De gasten van deze middag, blaasorkest Böhmische Freunde, slaan graag nieuwe wegen in en spelen twee totaal verschillende muziekstijlen: Böhmische blaasmuziek en moderne muziek in een bigband-bezetting. Onder leiding Van Bart Ketelaars is blaasorkest Böhmische Freunde bezig met een stevige doorgroei met diverse jonge muzikanten. Het orkest laat zich met haar veelzijdigheid graag horen aan een zo breed mogelijk publiek.

Blaskapelle Fresia neemt tijdens dit Biergarten-concert een voorproefje op de optredens in het komende najaar. In de afgelopen periode zijn veel nieuwe, actuele titels verzameld, die op 23 juni hun eerste uitvoering beleven. “We vinden het goed om de nieuwe ontwikkelingen in onze muziek op de voet te volgen en onder de aandacht te brengen. Dat kunnen we het best doen door te laten horen hoe deze klinken”, zegt dirigent Simon Meurs van Blaskapelle Fresia. “Dit concert betekent voor ons ook een extra project voor Kika, de stichting kinderen kankervrij, waarvoor we inmiddels meer dan 17.500 euro bijeen hebben gebracht. Onze bekende grote groene flessen staan klaar voor ieders bijdrage aan dit fantastische doel”.

Behalve originele blaasmuziek voor het goede doel staat de gezelligheid deze middag natuurlijk bovenaan. Restaurant Nieuw Schaijk zorgt daarbij in een echte Biergarten-sfeer voor de verzorging van de inwendige mens. Het concert begint zondagmiddag 23 juni om 14 uur. Blaskapelle Fresia bijt dan het spits af. Blaasorkest Böhmische Freunde vervolgt het programma rond 15.45 uur en sluit dit rond 17 uur af.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties