Schaijk

Bibliotheek Schaijk werkt mee aan project Beat Plastic Waste

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De bibliotheek in Schaijk besteedt van woensdag 6 oktober tot en met zaterdag 6 november een maand lang aandacht aan Beat Plastic Waste, een project om je bewust te maken van plastic zwerfafval en de vervuiling op het land en in de zee. Op verschillende momenten worden activiteiten gehouden om de bewustwording te vergroten. In de bieb is een doeboekje op te halen om veel te leren over zwerfaval in de natuur.

Bij de bieb in Schaijk kun je zaterdag 9 oktober de voorstelling Archibald en de plastic soep bijwonen. Dit is een interactieve show voor kinderen tot en met groep 4, waarin op speelse wijze een serieuze boodschap wordt verteld over zwerfafval in de zee. Clownvis Archibald neemt je mee op reis en samen merk je dat de zee steeds viezer wordt. Het verhaal is gebaseerd op het boekje Plasticsoep uit de reeks Klimaatjes van Andy Engelen. De voorstelling is gratis te bezoeken, wel vooraf aanmelden via www.nobb.nl of in de bieb.
Vrijdag 15 oktober gaat er van 15 tot 16 uur zwerfafval geraapt worden bij het Docus de Daspad. Iedereen die mee wil helpen is van harte welkom. De club trekt gezamenlijk het bos in om dit op te ruimen. Tevens leren de deelnemers meer over het sorteren van alle materialen en luisteren ze naar een mooi verhaal.

Workshop muziek maken
Afval is niet altijd nutteloos. Je kunt er bijvoorbeeld muziekinstrumenten van maken. Hoe? Dat leer je in de herfstvakantie op woensdag 27 oktober van 10 tot 11.30 uur tijdens een workshop in de bieb. Kinderen tot en met 10 jaar zijn uitgenodigd om hun eigen instrument te komen maken. De workshop is gratis bij te wonen, wel vooraf aanmelden via www.nobb.nl of in de bieb. 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties