Schaijk

Bewoners De Vlinder supertrots op hun nieuwe woonruimte

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De bewoners van woongroep De Vlinder ontvingen een kleine twee maanden geleden de sleutel van hun appartement aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat in Schaijk. Dolgraag zouden zij hun mooie nieuwe onderkomen aan iedereen laten zien, maar helaas is het bezoek door de nieuwe coronamaatregelen beperkt tot ouders, broers en zussen. Via Arena geven de bewoners toch een inkijkje.

"Het was spannend, maandag 31 augustus moest er nog heel veel gebeuren in het gebouw", vertelt Gerdy Bakker namens de bewoners van De Vlinder. "Bouwvakkers, schilders, electriciens, iedereen werkte keihard om alles af te krijgen. Manders Keukens had de laatste week al alle pantry’s en de prachtige keuken geplaatst. Even had Zorgwiel twijfels, was het wel verantwoord om hier op 1 september met de zorg te starten en de eerste bewoners al te laten slapen?
Duidelijk dat deze organisatie nog geen kennis had gemaakt met de kracht van de Schaijkse ondernemers, leveranciers en ouders van de bewoners. Want nadat de eigenaar van het pand aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat, Willy Jonkergouw, met een schoonmaakploeg in mum van tijd het bouwstof had weggepoetst kon op dinsdagochtend 1 september iedereen voortvarend aan de slag in de grote, mooie gezamenlijke ruimte en de appartementen. De medewerker van Jans Wonen hing alle gordijnen, Friso Schoppema sjouwde zich een bult om de meubels te leveren en Haku plaatste alle apparatuur en de door hen gesponsorde wasmachines en droogtrommels. De ouders van de bewoners en medewerksters van Zorgwiel richtten met veel plezier de keuken, woonkamer en appartementen in. Herman de Jong van Zorgwiel gaf om 17 uur zijn toestemming, de eerste warme maaltijd werd gekookt en na de sleuteluitreiking aan alle bewoners kon het eerste groepje overnachten."

Intussen wonen Johnno, Nick, Daan, Ron, Jeroen, Arno, Inge, Femke, Aimée en Ilse alweer ruim een maand met veel plezier in De Vlinder. Het gebouw wordt steeds meer aangekleed en mooier van binnen. Gerdy: "Friso Schoppema, Jans Wonen en Hans Kuipers van Haku kom je dan ook nog regelmatig tegen in het pand. Hans is zelfs zo goed geweest om een hele avond mee te helpen alle verlichting in de woonkamer op te hangen en aan te sluiten. De bewoners zijn blij met zoveel hulp en ondersteuning. Het doel van de Rabobank Clubactie is kerstverlichting en -versiering om komende feestdagen het hele gebouw sfeervol aan te kleden. Wie nog stemmen te verdelen heeft: elke stem is welkom. Kies voor Woongroep De Vlinder."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties