Schaijk

Bert van der Bolt van TWC Ons Verzet fietst 100.000 kilometer (+VIDEO)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op zondag 7 maart, bij de eerste tocht van het wielerseizoen 2021 van TWC Ons Verzet in Schaijk, bereikte Bert van der Bolt een bijzondere mijlpaal: 100.000 geregistreerde clubkilometers. Bert werd zondag feestelijk onthaald door zijn fietsmaten van Ons Verzet. (video: Web-tv Schaijk)


"Op de parkeerplaats nabij het café waar we normaliter pauze houden, is Bert ontvangen door zijn fietsmaten", vertelt Roland Schouten, voorzitter van TWC Ons Verzet. "Zij hadden een mooi spandoek opgehangen, want deze mijlpaal mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan."

Het heeft Bert van der Bolt 38 jaar gekost om de 100.000 kilometers bij elkaar te rijden. Schouten: "Bert is al lid van Ons Verzet sinds 1974, maar pas in zijn tiende jaar werden de clubkilometers van hem geregistreerd. Wanneer je de niet-clubkilometers aan trainingsritten en MTB-ritten in de winter mee zou tellen, komt hij dicht in de buurt van de 200.000 kilometer."

Voorlopig is Van der Bolt de enige binnen Ons Verzet die deze bijzondere mijlpaal heeft bereikt, geeft de clubvoorzitter aan. "Zijn voorsprong op de nummer twee in dit klassement is geen 15 seconden of zelfs 15 minuten, maar zeker 15 jaar! De nummer twee staat op zo’n 74.000 kilometer. Daar kan zelfs Theo Koomen geen spannende wedstrijd meer van maken."

Bert van der Bolt kreeg naast vele felicitaties een bloemstuk aangeboden waar een fietswiel en enkele lekke banden in zijn verwerkt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties