Schaijk

Feestweekend om nieuw dorpshart in stijl te openen

Beleef Schaijk op zaterdag 13 en zondag 14 april

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Schaijk heeft een splinternieuw en modern centrum; een aantrekkelijk dorpshart voor je dagelijkse boodschappen, maar je kunt er in de directe omgeving ook sfeervol shoppen. Inwoners, verenigingen en ondernemers bundelen hun krachten om het vernieuwde centrum de grootse opening te geven die het verdient. Kosten noch moeite zijn gespaard met een heus reuzenrad als letterlijk hoogtepunt. In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april is het zover. Met gepaste trots presenteren zij Beleef Schaijk; een evenement van formaat.

Het terrein gaat zaterdag 13 april om 15 uur open. De officiële opening is die avond om 19 uur. “Op z'n Schaijks, niet te stijf dus”, vertelt Alice van den Broek. “We blikken terug op het proces, maar kijken vooral ook vooruit; naar wat het nieuwe centrum voor de toekomst van ons dorp betekent. We zijn klaar voor de toekomst.”
Eerder op de dag is er een grote dorpsreünie. Een gezellige middag waar (oud-)inwoners elkaar ontmoeten. De organisatie hoopt dat veel mensen deze kans aangrijpen om weer eens op bezoek te gaan in hun (geboorte)dorp. Het idee is om hier een jaarlijkse traditie van te maken. Vanaf 15 uur is iedereen van harte welkom in de reünietent aan de Pastoor van Winkelstraat.

Zaterdagavond
Er is die dag nog veel meer te doen, zoals Heel Schaijk Bakt, een kinderdisco voor de jeugd en kunst in de kerk. Zaterdagavond staat er een spectaculair feest op het programma in de spiegeltent op het plein voor De Phoenix. Het begint met De Vrienden van Schaijk, gevolgd door topact De Coronas. Geef je verzoekje door via de telefoon in de zaal en de muzikanten op het podium laten de aangevraagde hit van het podium knallen.
Kaarten voor deze feestavond waren in een mum van tijd uitverkocht. Misgegrepen? Niet getreurd. In het centrum staan nog twee tenten en een podiumwagen voor nog veel meer live entertainment. Van Lijn 99 en One Man Band Gertwin tot 60-4-60 en Party Lol Tentparasol. De horeca blijft tot 1 uur 's nachts open. Het reuzenrad draait tot 23 uur. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen.

Ren door gebouwen
Ook zondag 14 april is er een bomvol programma. De sportieveling kan op een bijzondere manier kennismaken met de nieuwe panden in het Schaijkse dorpshart tijdens de urban fun run & walk. Er is een kidsrun van 2,5 kilometer. Daarnaast is er nog een route van 5 en 10 kilometer die zowel wandelend als rennend afgelegd kan worden. De tocht gaat onder meer door de basisscholen, de kerk, winkels in het centrum en een koeienstal. Het startschot is zondag 14 april om 11 uur. Inschrijven kan op www.beleefschaijk.nl
's Middags vindt de FIFA 19 Cup plaats. In eerste instantie alleen voor jongeren, maar op veler verzoek is de inschrijving opengezet voor alle leeftijden. Treuzel dus niet langer en meld je aan. Dit kan op de dag zelf tot 12.45 uur. Het toernooi duurt van 13.15 tot 17.45 uur. Het computerspel wordt gespeeld op de Playstation4. Wie weet kroon jij jezelf tot winnaar. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Overal vermaak
Het hele weekend is er volop aandacht voor kinderactiviteiten. Op een speciaal plein staan attracties waar ze zich in kunnen vermaken, zoals een zweefmolen, luchtkussens en een mini-trein. Dat is nog los van het reuzenrad. Scouting Schaijk is aanwezig met een klimwand. Er is overal wel iets te doen. Krijg je honger of dorst? Scoor dan overheerlijke gerechten en smakelijke drankjes bij een van de vele foodtrucks. Diverse bands en koren verzorgen het muzikale vertier.
Veel winkels gooien deze dag van 11 tot 17 uur de deuren open om het openingsweekend nog levendiger te maken. De meeste zaken hebben zelf leuke acties of andere feestelijkheden. Overal waar je kijkt is wel iets te beleven. Schaijk heeft een nieuw centrum en iedereen mag het weten.

Beleef Schaijk wordt gevierd op het nieuwe evenemententerrein aan het begin van de Pastoor van Winkelstraat en het nieuwe Kapelanieplein. Dat deel van het dorp wordt zaterdag 13 en zondag 14 april afgesloten voor verkeer zodat er onbezorgd feest gevierd kan worden. Meer informatie over het uitgebreide programma en de verschillende activiteiten waar je aan deel kunt nemen, kun je vinden op www.beleefschaijk.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties