Schaijk

Beleef Schaijk: feestelijke opening nieuwe centrum

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het vernieuwde en moderne centrum van Schaijk nadert voltooiing. Om dit prachtige nieuwe dorpshart te vieren staat zaterdag 13 en zondag 14 april een spectaculair openingsweekend gepland: Beleef Schaijk. Kosten noch moeite zijn gespaard om hier twee onvergetelijke dagen van te maken. Tickets voor het grootse Spiegeltentfeest op zaterdagavond gaan maandag 25 maart in de verkoop.

Het terrein gaat zaterdag 13 april om 15 uur open. De officiële opening is die avond om 19 uur. Eerder op de dag is er een grote dorpsreünie. Een gezellige middag waar (oud-)inwoners elkaar ontmoeten. De organisatie hoopt dat veel mensen deze kans aangrijpen om weer eens op bezoek te gaan in hun (geboorte)dorp. Vanaf 15 uur is iedereen van harte welkom in de reünietent aan de Pastoor van Winkelstraat. Er is die middag nog veel meer te doen, zoals Heel Schaijk Bakt, een kinderdisco voor de jeugd, overal live entertainment en kunst in de kerk.

Spiegeltentfeest
Zaterdagavond staat er een spectaculair spiegeltentfeest op het programma. Dit start om 20 uur met Mari & De Maries. Onder het mom De Vrienden van Schaijk bouwen zij een feestje samen met andere (gelegenheids)artiesten en zangers. Wie weet zit er zelfs nog wel een verrassing in. Dan betreden rond 22 uur De Coronas het podium. Voor deze topact is het publiek het belangrijkste instrument. Geef je verzoekje door via de telefoon in de zaal en de muzikanten knallen de aangevraagde hit de zaal in. Ze gooien alles door elkaar, van Sultans of Swing naar Don't Stop Me Now in operastijl. Zaterdag 13 april komen de heren met hun interactieve show het dak van de tent in Schaijk spelen. Doordat iedereen kan communiceren met de band, is de setlist van de avond even verrassend als gevarieerd.
Kaartjes voor deze feestavond zijn maandag 25 maart vanaf 12 uur te koop. Een ticket kost 10 euro en kun je verkrijgen bij de Read Shop of op www.beleefschaijk.nl. Dit wil je niet missen. Er is ruimte voor achthonderd mensen. Wil je er zeker van zijn dat je die avond binnen mag? Haal dan na het weekend snel je kaartje.

Veel vermaak
Ook een dag later is er een bomvol programma. De sportieveling kan op een bijzondere manier kennismaken met de nieuwe panden in het Schaijkse dorpshart tijdens de urban fun run & walk. 's Middags vindt de FIFA 2019 Cup plaats voor jongeren van 10 tot en met 17 jaar. Het computerspel wordt gespeeld op de Playstation4.
Het hele weekend is er volop aandacht voor kinderactiviteiten. Op een speciaal plein staan attracties waar ze zich in kunnen vermaken, zoals een zweefmolen, luchtkussens en een mini-trein. Dat is nog los van het enorme reuzenrad. Krijg je honger of dorst? Scoor dan overheerlijke gerechten en smakelijke drankjes bij een van de vele foodtrucks. Diverse bands en koren verzorgen het muzikale vertier. Bijna alle formaties hebben hun roots in Schaijk. Tel daarbij op dat veel winkels tijdens het evenement geopend zijn en je weet dat Schaijk the place to be is.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties