Schaijk

Alweer Corona? Een beetje!

Door Brigitte Kraneburg van Dierenkliniek Schaijk

Naast de voorgeschreven richtlijnen van het RIVM, waar we inmiddels met z’n allen helemaal aan gewend zijn, hebben wij op de praktijk op nog andere manieren te maken met corona. Op de eerste plaats schrijven we, sinds de intelligente lockdown van start ging, erg veel nieuwe pups in. Door het thuiswerken hebben mensen meer tijd om een pup op te voeden, en om de pup te socialiseren. Nadeel is dan weer wel dat puppycursussen (nog) geen doorgang vinden. Voor tips over opvoeden kunt u ons altijd bellen, al is een echte cursus natuurlijk voor zowel baasje als pup veel leuker.

Veel mensen hebben meer tijd om met hun hond te spelen, en ook de kinderen die immers niet meer hele dagen op school zitten. Wij juichen dit natuurlijk alleen maar toe, al hebben we twee tips: spelen met een stok, dat wil zeggen de stok weggooien, zodat de hond hem kan terugbrengen, brengt echt risico’s met zich mee. Stoktrauma ligt dan op de loer. Het kan gebeuren dat de hond de stok uit de lucht wil vangen en dat deze vervolgens loodrecht de keel inschiet. Het kan ook gebeuren dat de stok loodrecht in de grond terecht komt en de hond daar vervolgens opduikt, en ook op deze manier de stok in zijn keel krijgt. Vaak lijkt, gelijk na het gebeuren, de schade nogal mee te vallen, maar wanneer wij dan bek-/keelinspectie uitvoeren zien we niet zelden heel diepe verwondingen die vanzelfsprekend ook nog vies zijn.
Spelen met een bal is een stuk veiliger, al moet je niet gooien met een te kleine bal. Een tennisbal heeft, voor niet al te grote honden, een prima formaat, echter de haren van een tennisbal gaan vol zand zitten met echte slijtage van tanden en kiezen tot gevolg. Niet heel ernstig natuurlijk, maar welke een beetje jammer.

En tot slot: gooi uw gebruikte beschermmaterialen goed weg! Afgelopen weekend moesten we een hond laten braken die zich tegoed had gedaan aan een latexhandschoen die de eigenaar had gebruikt om hygiënisch contact mogelijk te maken.

Tot zover zomaar wat zaken die me te binnen schieten als ik denk aan corona in de praktijk. En dan denkt u misschien en wat dan met katten en corona? Het schijnt dat sommige katten met smart wachten tot de baasjes weer aan het werk gaan...

Blijf gezond!

Brigitte Kraneburg
Dierenkliniek Schaijk

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties