Schaijk

Gemeenschap op bres voor gedupeerden stalbrand Schaijk

'Alles is in rook opgegaan'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De hulpdiensten kregen zaterdag 14 juli een melding over een uitslaande stalbrand aan de Hoogheistraat in Schaijk. Het bleek om een opslagloods te gaan die gebruikt wordt door verschillende bedrijven, organisaties en clubs uit het dorp. Het pand brandde nagenoeg tot de grond toe af en er ging veel verloren. Inmiddels is de gemeenschap in actie gekomen om de gedupeerden te helpen en waar mogelijk spullen te vervangen.

Autobedrijf Van Zummeren bewaarde de complete historie van hun onderneming in de loods. “Alles is in rook opgegaan”, baalt Paul van Zummeren. “De auto's hebben we gelukkig twee jaar geleden verplaatst naar onze showroom, maar voor de rest is alles weg: de werkplaats van opa uit 1952, het eerste uithangbord, het eerste kasboek, speciale testapparatuur uit de tijd voordat alles digitaal werd. Het was een museum. Er is niks meer over. Daar balen we heel erg van.”
Verzamelaar Hans Kuijpers zag een deel van zijn collectie antieke legerauto's in vlammen opgaan, waaronder een zeer waardevolle Chevrolet K44 uit 1943. Hetzelfde geldt voor de Feestende Festivalbus van Lijn 99. De bandleden hadden anderhalf jaar hard gewerkt om het voertuig om te toveren tot een mobiel festival met alle toeters en bellen. Ondernemers uit Schaijk zijn diverse acties gestart om geld in te zamelen voor een nieuwe bus. Lijn 99 zet zelf ook de blik weer op de toekomst. Doneren kan via www.lijn99.nl.

Moesland
Twee verenigingen uit carnavalsrijk Moesland hadden spullen opgeslagen in de schuur. Schon Gekwakt, winnaar van de grote optocht in 2017 en 2018, verloor alle draaikransen, gereedschappen en bewegingen. Alleen het onderstel heeft de brand overleefd. Ook Go Mar Dur is alles kwijt. Stichting Carnaval De Moeslanden roept alle verenigingen op om er samen de schouders onder te zetten en de getroffen clubs te helpen met materialen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties