Schaijk

Kinderen niet met lege maag naar school

Albert Heijn Schaijk in actie voor Voedselbank Oss en Omgeving

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/OSS - AH-winkels in de regio komen samen met de Voedselbank Oss en Omgeving in actie voor de kinderen van de Voedselbank. In de week van 23 tot en met 29 augustus kunnen klanten van onder meer Albert Heijn Christiaens in Schaijk producten kopen en doneren aan de Voedselbank. Daarvoor staan kratten in de winkels. Op zaterdag 29 augustus zijn vrijwilligers van de Voedselbank in meerdere supermarkten aanwezig om uitleg te geven over de actie.

Albert Heijn is al jaren een vaste partner van de Voedselbanken in Nederland en doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten van de distributiecentra en de lokale winkels. Nu de schoolvakanties weer voorbij zijn helpt AH de voedselbanken om de voorraad extra aan te vullen. Gekozen is voor producten die voor kinderen belangrijk zijn voor het ontbijt en lunch. Geen enkel kind mag immers met een lege maag of broodtrommel naar school moeten gaan.

De producten worden in de deelnemende supermarkten opvallend gepresenteerd met bijbehorende communicatie. Klanten worden zo uitgenodigd om deze producten het kopen en na de kassa’s te deponeren in kratten van de Voedselbank. Het gaat onder meer om cornflakes, pindakaas, beschuit, muesli, rozijnen en crackers. Maar ook andere producten zijn uiteraard welkom.

De Voedselbank Oss en Omgeving helpt wekelijks zo’n 200 huishoudens in de regio. Achter deze huishoudens zitten bijna 600 personen, van wie er zo’n 250 onder de 18 jaar zijn. Er is de laatste weken een toename van mensen die een beroep doen op de Voedselbank. Dit is voor een groot deel een gevolg van het coronavirus dat de wereld treft. De verwachting is dat in de loop van dit jaar een groot aantal personen in de problemen komt en aanklopt bij Voedselbanken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties