Schaijk

Speciaal bedankje voor vrijwilligers

Al 5 jaar Goede Doelen Week Schaijk-Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK/SCHAIJK - In april stond voor de vijfde keer de Goede Doelen Week Schaijk-Reek op het programma. De collecteweek kon niet doorgaan in verband met het rondwarende coronavirus en de getroffen maatregelen. Het is zeer de vraag of het in 2020 nog gaat lukken om te collecteren. De organisatie heeft besloten nog even te willen wachten alvorens hier een definitieve beslissing over te nemen.

Eigenlijk zou in april dus de vijfde editie van de Goede Doelen Week Schaijk-Reek zijn, een klein jubileum. In 2015 werd het initiatief genomen door MOV Schaijk als organisator van de Vastenaktie. Hoewel die organisatie jaarlijks kon terugvallen op vele tientallen vrijwilligers werd het steeds moeilijker om alle wijken en straten te bezoeken. Ook werd door de inwoners vaak geklaagd dat er wel erg veel collectanten voor meerdere fondsen aan de deur kwamen. Gevolg was onder meer dat de collectant nogal eens tevergeefs aanbelde en in sommige gevallen dat de deur helemaal niet meer werd opengedaan.
Vanuit MOV Schaijk-Reek ontstond het idee om het over een andere boeg te gaan gooien. Er werd een avond belegd waarop alle coördinatoren van collectes voor landelijke goede doelen uit beide dorpen werden uitgenodigd. Ieder ervoer dezelfde problemen en zo werd besloten voortaan alle collectes te bundelen in één initiatief: de Goede Doelen Week. Inmiddels kent ieder dorp in onze regio wel een Goede Doelen Week of wordt er hard gewerkt om er tot een te komen. Er wordt onderling samengewerkt wat publiciteit betreft, data worden afgestemd, ervaringen uitgewisseld en good practice van elkaar overgenomen.

Handgemaakte bonbons
Het bestuur van GDW Schaijk-Reek is trots op deze ontwikkeling. De organisatie wilde het eigen jubileum niet zomaar laten passeren. Iedere collectant is verrast met een kleine attentie: een zakje met vijf handgemaakte bonbons. Voor ieder jaar één als kleine blijk van waardering voor de getoonde inzet. De bonbons zijn speciaal voor de collectanten gemaakt door Carrousel Groen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties