Schaijk

AH Christiaens Schaijk verdubbelt aantal zelfscankassa's

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het aantal zelfscankassa's bij Albert Heijn Christiaens in Schaijk is onlangs verdubbeld van vier naar acht. Dit is ten koste gegaan van een zogeheten bandkassa waar winkelbezoekers geholpen worden door een cassière. Voor eigenaar Huub Christiaens is het een logische stap. "De behoefte aan meer zelfscankassa's werd steeds groter", vertelt hij. "We merkten dat de groei stagneerde omdat er te weinig plekken waren. Nu kunnen we weer even vooruit."

AH Christiaens opende de deuren van de nieuwe winkel aan het Kapelanieplein in maart 2019. Ruim twee jaar geleden. Op dat moment werden de eerste vier zelfscankassa's in Schaijk geïntroduceerd. "We zien het percentage klanten dat hier gebruik van maakt constant toenemen", zegt Christiaens, "maar inmiddels zaten we aan onze max. Daarom heb ik eind vorig jaar al aan aanvraag ingediend voor uitbreiding. Dinsdag 13 juli waren wij aan de beurt. Die ochtend is er een bandkassa weggehaald. Daarvoor in de plaats zijn vier zelfscankassa's erbij gekomen. Sinds de opening hebben we nooit vier kassa's tegelijk open gehad, terwijl de vraag naar zelfscannen blijft groeien. Daarin kunnen we nu de volgende stap zetten."

Drie manieren
Zelfscannen kan op drie manieren: met de handscanner, met je mobiele telefoon of Scan&Go direct bij de kassa's. "Die laatste methode is vooral bedoeld voor een kleine boodschap", legt Christiaens uit, "als je tien producten of minder hebt. Je scant de artikelen dan rechtstreeks bij de kassa en kunt daarna afrekenen. Je kunt ook kiezen voor de handscanner. Bij binnenkomst scan je jouw bonuskaart en wordt een van de scanners vrijgegeven. Tijdens het winkelen scan je elk product voordat je het in je kar legt of in je tas stopt. Na het winkelen hang je de scanner terug en kun je bij de zelfscankassa's afrekenen."
De nieuwste mogelijkheid is om de producten met je smartphone te scannen. Daarvoor heb je de AH-app nodig en moet je verbonden zijn met het gratis wifi-netwerk in de winkel. Verder werkt het principe hetzelfde als met de handscanner. Na afloop betaal je bij een zelfscankassa door ook daar je bonuskaart te scannen. Bij elke manier van zelfscannen ontvang je na afloop een kassabon met een barcode die je nodig hebt om het poortje te openen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties