Landerd

Bellen met burgemeester Marnix Bakermans

'Samen zorgen dat we deze winter gezond doorkomen'

Door Burgemeester Marnix Bakermans

De herfstvakantie is achter de rug en we zitten al in november, de tijd staat niet stil. Corona helaas ook niet en komt weer voorzichtig om de hoek kijken. Dit zorgde weer voor aanscherping van de maatregelen. Het verloop van Corona baart me enigszins zorgen. Dus ik vraag u allemaal om goed op uzelf én elkaar te letten. Laten we samen zorgen dat we deze winter gezond doorkomen.

Na een weekje herfstvakantie was de agenda afgelopen week weer goed gevuld. Ik neem u mee:

Naturalisatie
Ik heb al eerder gezegd hoe bijzonder ik het vind als ik mensen mag naturaliseren. Ook afgelopen week stond er weer een naturalisatie op het programma. Deze keer weer bijzondere verhalen van inwoners die heel graag de Nederlandse nationaliteit wilden hebben. Het werd een feestelijke bijeenkomst.

Koninklijke onderscheiding
Vrijdag 5 november was nog zo’n bijzonder moment. Ik mocht Tonnie Oppers uit Schaijk benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Oppers kreeg deze Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging Nooit Gedacht in Geffen, Stichting Natuurspeelterrein Schaijk en buurtvereniging ’t Waterrijk in Schaijk. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Bestuurlijke overleggen
Naast deze feestelijkheden stonden er ook ‘gewoon’ bestuurlijke overleggen op de agenda. De wekelijkse collegevergadering op dinsdag, het stuurgroep overleg waarin we samen met de gemeente Uden praten over allerlei zaken rondom de herindeling en natuurlijk de raadsvergadering. Ook kwam deze week de veiligheidsregio weer bij elkaar.

Afscheid Landerd
Met het college en collega’s uit de ambtelijke organisatie denk ik na over het naderende afscheid van onze gemeente. Hoe gaan we afscheid nemen van onze inwoners? Zeker met het oog op de Corona maatregelen, wordt dat een lastige opgave. Maar we gaan er samen met u iets moois van maken. Houd daarom de Arena goed in de gaten en volg ons op Facebook hier publiceren we de komende weken informatie rondom het afscheid.

KBO Reek
Afgelopen vrijdag was ik op bezoek bij de KBO in Reek. Ik mocht aanschuiven bij de gezamenlijke maaltijd. Een kleine 80 inwoners genoten van een heerlijke maaltijd. Carrousel Groen verzorgde deze maaltijd. De sfeer was erg gezellig en ik ben weer goed bijgepraat over de ontwikkelingen in Reek.

Op de koffie
Bij hoe kan het anders… Vantienen. Bij deze vertrouwde naam voor een goede kop koffie ging ik op bezoek vanwege hun bedrijfsuitbreiding. Dit is goed gelukt, dit mooie bedrijf kan er op de Voederheil weer jaren tegenaan!

Beste inwoners, zoals ik begon: zorg goed voor u zelf én elkaar en blijf gezond!

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties