Landerd

Ruud Leeijen (CDA) neemt afscheid van gemeenteraad Landerd

Door Tonny Verstegen

LANDERD - Daar waar in Oss en Uden tot op heden respectievelijk 11% en 15% van de raadsleden hun biezen pakten, staat in Landerd de teller na vorige week al op 59%. Of de teller, met nog ruim 4 maanden voor de boeg, daarop blijft staan is de vraag, want in Landerd is er altijd wel iets loos in de lokale politiek. Nadat vorige maand Mathieu de Klein van Progressief Landerd de pijp aan Maarten gaf, hing donderdag 2 november ook CDA-raadslid Ruud Leeijen zijn raadszetel aan de wilgen.

Ruud Leeijen.

Leeijen gaat verhuizen buiten Landerd en moet dus zijn raadszetel opgeven. Burgemeester Marnix Bakermans en CDA-fractievoorzitter Sybren Reitsma bedankten Leeijen voor bewezen diensten. Met een bos bloemen en drie pakkerds van griffier Elsa Weijenberg op zak toog Leeijen richting de verhuisdozen. In de raadsvergadering van december zal hij worden opgevolgd door Antoinet van Schooten.

Antoinet van Schooten.

|Doorsturen

René

2017-11-06 15:03:29

Je bent raadslid voor 4 jaar, vrijwillig opstappen is er dan niet bij (behalve om gezondheidsredenen). Als je dat toch doet pleeg je kiezersbedrog en zou daar een boete op moeten staan.

Roel van Schaijk

2017-11-06 22:02:19

Beste René Anoniem,

Ook ik verbaas me soms over het gigantische aantal raadsleden dat inmiddels geen raadslid meer is in Landerd. In de meeste gevallen is er wel een logische verklaring voor (verhuizing, opvolgen wethouders, overlijden en een enkele keer wordt vanwege privé-redenen de periode niet afgemaakt.

Maar mensen die hier heel grote woorden aan wijden (kiezersbedrog, boete) zou ik willen vragen of ze de essentie van de democratie wel vatten, of ze weten wat voor taak volksvertegenwoordiger is en wat er tegenover staat? En vooral: wat heeft u gedaan voor het openbaar bestuur (alle partijen zitten te springen om actieve leden) of van enig andere maatschappelijke waarde dat zulle stevige woorden gebruikt mogen worden?

René Anoniem, ik zie graag uw reactie tegemoet.

Nico Degen

2017-11-08 08:22:19

Ach weet je wat het is Roel, met het raadslidschap komt ook die ene minuut van faam en roem. Maar voor de rest is het hard werken en daar ook nog verantwoording over afleggen. En zo moet het ook zijn, in het middelpunt van de belangstelling staan en kritiek weerleggen.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties