Landerd

Tekort voorzien door grote investeringen

Rode cijfers voor jaarrekening 2018 Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd heeft vorig jaar flink geïnvesteerd in Reek, Schaijk en Zeeland. Dat blijkt uit de jaarrekening 2018 die het college van B en W vandaag heeft aangeboden aan de gemeenteraad. Het rapport eindigt onder de streep met rode cijfers. Dit tekort was volgens het gemeentebestuur voorzien.

Landerd investeerde onder meer in ondergrondse glasbakken.

De jaarrekening 2018 kent een tekort van ruim 334.000 euro. "Omdat we in 2018 niet alles hebben kunnen uitvoeren wat op de planning stond, hebben we verschillende projecten doorgeschoven naar 2019", zegt Hans Vereijken, wethouder financiën. "Deze projecten worden dit jaar verder opgepakt en uitgevoerd. Het gaat om zaken als stimulering recreatie en toerisme, transformatie jeugd, de Omgevingswet, bestemmingsplan buitengebied, diverse ICT-projecten en de voorbereiding voor de herindeling. Mede hierdoor eindigden we met een tekort van ruim anderhalf miljoen euro."

'Flink geïnvesteerd'
In de begroting van 2018 hield Landerd rekening met een tekort van 1,4 miljoen euro. Ondanks de cijfers is Vereijken positief gestemd: “We zijn niet verrast door het tekort op de jaarrekening. Het lag in de lijn der verwachting, want in 2018 hebben we heel veel geïnvesteerd in de dorpen. We vangen het tekort nu op door het te betalen uit onze reserves. En het resultaat mag er zijn, je kunt aan alles zien en merken dat er geïnvesteerd is.”
In de dorpen is het resultaat zichtbaar. De centrumplannen in Schaijk en Zeeland zijn grotendeels afgerond en inwoners zijn nauw betrokken bij de uitvoering van deze en andere projecten. Er is niet alleen in stenen geïnvesteerd, maar ook in de samenleving. Zo zijn in 2018 de wijkverpleegkundigen, de verlenging van de samenwerking met de buurtsportcoaches en de nieuwe werkwijze voor de toegang jeugd gerealiseerd.
Er is in vele projecten geïnvesteerd, zoals de afronding van het project Meer Maashorst en Landschappen van Allure, het verbeteren van de voorzieningen en de oversteek bij de Bergmaas en Tweehekkenweg, het verwijderen van asbest op basisschool De Kreek’l, de aanleg van het kunstgrasveld bij voetbalvereniging Festilent, het plaatsen van zes ondergrondse glasbakken en het realiseren nieuwe evenementkasten in Schaijk en Zeeland.

Raadsbehandeling
De gemeenteraad behandelt de jaarrekening in de vergadering van donderdag 27 juni. De raadsvergadering start om 19.30 uur. De jaarrekening 2018 is vanaf 29 mei te raadplegen op www.landerd.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties