Landerd

Opvolger van vertrekkende Moritz Böhmer

Riny van Rinsum nieuwe wethouder Progressief Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Progressief Landerd draagt Riny van Rinsum uit Veghel voor als nieuwe wethouder in de gemeente Landerd. Van 2008 tot en met 2016 was hij wethouder in de voormalige gemeente Veghel namens de PvdA. Daarnaast bekleedde hij verschillende bestuursfuncties binnen diverse maatschappelijke organisaties. Tevens is hij vrijwilliger bij het Pieter Brueghel Huis. Van Rinsum neemt het stokje over van Moritz Böhmer, die de overstap maakt naar Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN).

Het bestuur van PL heeft de afgelopen weken gezocht naar een vervanger voor Böhmer. "Riny van Rinsum is een ervaren bestuurder die van aanpakken houdt en veel kennis van zaken heeft, vooral binnen het sociaal domein", zegt bestuurslid Bart Wieland. "Hij zal zich met dezelfde aandachtsgebieden bezighouden als zijn voorganger. Zijn portefeuille bevat zorg en welzijn, volksgezondheid, onderwijs, sociale zaken, burgerparticipatie, kunst en sultuur, sport en (lokale) recreatie, wijk- en speelvoorzieningen. Tevens wordt hij betrokken bij de verdere vorming van de nieuwe Maashorstgemeente en het project Sport en Spel Reek."

Riny van Rinsum wordt in de eerstvolgende raadsvergadering voorgedragen door Progressief Landerd. Die is gepland op donderdag 24 september. Moritz Böhmer vertrekt per 1 augustus. Hij gaat aan de slag als manager van het team specialisten bij de ODBN.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties