Landerd

Regering kritisch over naamgeving gemeente Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - De regering is, net als omliggende gemeenten Oss en Bernheze, kritisch over de naamgeving van de nieuwe gemeente Maashorst, zo blijkt uit de dinsdagmiddag gepresenteerde nota van minister Ollongren. "We hadden graag graag gezien dat Landerd en Uden een zorgvuldiger proces hadden gevolgd om tot naamgeving van de nieuwe gemeente te komen."

Landerd en Uden hebben in een vroeg stadium van het herindelingsproces al gekozen om de naam Maashorst te gebruiken waarmee het een belangrijk symbool van hun samenwerking werd. "Dit heeft het bemoeilijkt om in een later stadium nog af te zien van deze naam op basis van de geuite bezwaren", stelt Ollonmgren namens het kabinet. "In de ogen van de regering zijn de geuite bezwaren onvoldoende meegewogen. Zoals ook in de toelichting op het wetsvoorstel is beschreven had de regering graag gezien dat Landerd en Uden een zorgvuldiger proces hadden gevolgd om tot naamgeving van de nieuwe gemeente te komen. Daarnaast had de regering graag gezien dat naar aanleiding van de bezwaren verdiepend onderzoek was gedaan, bijvoorbeeld door bij andere gemeenten in het land te rade te gaan (de gemeente Utrechtse Heuvelrug bijvoorbeeld, die gekozen heeft voor dezelfde naam als het nationaal park dat grotendeels binnen haar grenzen valt) of bij de Adviescommissie Aardrijkskundige Namen in Nederland. Op deze manier hadden de gemeenten kunnen laten zien dat zij de geuite bezwaren serieus namen. Hiermee spreekt de regering zich niet uit over de inhoudelijke keuze voor de naam Maashorst, wel over het gevolgde proces om tot deze naam te komen."

De regering verwacht niet dat de naam verwarring oplevert met de gemeente Horst aan de Maas, aangezien er wel verschil zit in de namen en de gemeenten in verschillende provincies liggen.

Lees ook: www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/regering-overwegend-positief-over-samenvoeging-landerd-en-uden 

|Doorsturen

Maashorst

2021-01-12 17:21:52

Wat gelijkkbaardigheid betreft en voor de promotie en marketing van deze nieuwe gemeente, is Maashorst een uitstekende keuze. 

Ans

2021-01-13 15:37:01

Typ de naam maashorst.nl en je komt op een begrafenisondernemer 

Gemeente Maashorst

2021-01-13 16:53:12

Kijk dan op www.GemeenteMaashorst.nl 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties