Landerd

Regentonactie groot succes: 146 exemplaren verkocht in Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De regionale regentonactie in samenwerking met 25 deelnemende bedrijven was een groot succes. Wie in oktober een regenton kocht, kreeg dankzij een speciale bon 20 euro korting op de prijs. Mede hierdoor zijn in de regio liefst 730 regentonnen verkocht, waarvan 146 in Landerd.

Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks zo'n 2.000 liter schoon drinkwater voor de tuin. Met de droogte van afgelopen zomer nog in het achterhoofd kan dat ook anders. Regenwater valt gewoon gratis uit de lucht. Jammer om dit niet op te vangen in een regenton en dit vervolgens te gebruiken voor de tuin.
Daarnaast bevat regenwater geen kalk, waarvoor het veel beter is voor plant en dier. Je kunt er zelfs streeploos je ramen mee wassen. Bovendien komt het water dat je opvangt niet in het riool terecht en hoeft dus niet meer onnodig gezuiverd te worden. Bedenk ook dat met minder tegels en meer groen in de tuin, het regenwater tijdens een hoosbui veel makkelijker in de grond kan zakken. Bovendien zorgt een groene omgeving voor koelte tijdens warme dagen en voor meer vlinders, bijen en vogels in de tuin. Gemeente Landerd is blij en dankbaar dat zoveel inwoners weer een regenton hebben geplaatst.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties