Reek

Succesvol project Buurkracht

Zo'n 600 nieuwe zonnepanelen in Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Ongeveer een jaar geleden stond in Reek een werkgroep in de startblokken om met hulp van Buurkracht een project op te starten voor de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen in het dorp. De eerste informatiebrief was huis aan huis verspreid en toen brak corona uit. Ondanks die tegenslag heeft de werkgroep doorgezet. Zo'n veertig huishoudens hebben deelgenomen aan het project. Met een gemiddelde van vijftien exemplaren per woning kom je op een totaal van zeshonderd nieuwe zonnepanelen in Reek.

Door de coronamaatregelen konden de geplande informatiebijeenkomsten niet doorgaan. De werkgroep besloot echter de handdoek niet in de ring te gooien, want verduurzaming is een onderwerp dat steeds meer leeft. Het plaatsen van zonnepanelen is een duurzame investering en levert win-winsituatie op: voor het milieu en voor je maandlasten.

Collectief aanbod
Buurkracht Reek daagde vijf leveranciers van zonnepanelen uit om een scherpe offerte neer te leggen voor een collectief aanbod. De offertes zijn door de werkgroepleden beoordeeld op kwaliteit, service en prijs. Na extra gesprekken met twee kandidaten viel uiteindelijk de keuze op SolarUnie uit Gemert. Omdat een infoavond nog steeds niet tot de mogelijkheden behoorde, is er een uitgebreide informatiefolder gemaakt met daarin een scherp aanbod met extra korting. Die is eind mei huis aan huis verspreid. Belangstellenden konden gratis een schouw van hun woning laten maken om de opbrengst te berekenen, zowel voor het milieu als voor de eigen portemonnee.

Trots
Ondanks covid-19 wist de werkgroep het project goed onder de aandacht te brengen. Vrij snel na het verschijnen van de folder zijn de eerste zonnepanelen in Reek geplaatst. Door het grote succes werd de actie zelfs met enkele maanden verlengd om meer mensen kans te geven te profiteren van de scherpe prijs. Dit resulteerde in zo'n zeshonderd exemplaren op verschillende daken in het dorp. Stichting Dorpsontwikkeling is trots op het resultaat. Reek draagt zo op een zeer positieve manier bij aan de door de overheid opgelegde opdracht van de gemeente Landerd om zoveel mogelijk over te stappen op duurzame energie. Mogelijk volgt later dit jaar een aansluitende actie om nog meer zonnepanelen op de Reekse daken te krijgen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties