Reek

Woningbouw in Reek op tennisbanen en Rekelhof

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van een gezamenlijke sportaccommodatie op het huidige sportterrein van Achilles Reek. Als TV Reek en Jong Nederland daarnaartoe verhuizen blijven hun oude locaties aan De Scheenen achter. Die plekken komen over één à twee jaar vrij voor woningbouw. De projectgroep Wonen van Dorpsontwikkeling Reek is al enige tijd bezig om de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen.

De gemeente Landerd heeft de voorbereidingen in gang gezet om meteen verder te kunnen met woningbouw als de grond daadwerkelijk vrijkomt. De werkgroep is uitgenodigd om mee te denken. Het project draagt de naam Nieuwbouwterrein De Scheenen. Er is nog veel te doen: denk aan een programma van eisen, een schetsplan, archeologisch onderzoek, flora- en fauna-onderzoek, berekening van de geurkaart, de manier waarop de huizen in de markt worden gezet en nog veel meer. Niet onbelangrijk: de gemeenteraad moet het plan goedkeuren.

Woonbehoeften
De bestemmingsplanprocedure is de verantwoordelijkheid van de gemeente. De projectgroep is uitgenodigd mee te praten over de inrichting van het plan. Hun doel is het dichter bij elkaar brengen van vraag en aanbod op het gebied van wonen in Reek. De laatste jaren is hiervoor veel informatie verzameld, onder meer in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen via groepsgesprekken en met een enquête. Met deze informatie denkt de projectgroep een goede bijdrage te kunnen leveren aan een mooi nieuw stukje Reek dat zo goed mogelijk aansluit bij de lokale woonbehoeften.
Reek is een dorp met veel verschillende bewoners met verschillende leeftijden, levensfases, woonbehoeften en financiële mogelijkheden. Dit resulteert in een grote verscheidenheid aan woonwensen. Denk aan kleinere sociale-huurwoningen voor senioren, kant-en-klare koopwoningen voor starters, levensloopbestendige nultredenwoningen en zelfbouw van levensloopbestendige, duurzame woningen om samen in oud te worden. Dit alles in een woon- en leefomgeving met een dorpse uitstraling en een goede balans tussen stenen en groen. De bouwkosten zijn de laatste jaren enorm gestegen. Mede daarom is het een hele puzzel om op een relatief klein terrein tot een goed realiseerbaar plan te komen.

Zelf meedenken?
Komt er komende jaren een moment dat je naar een (andere) woning in Reek wil of moet? Denk daar nu vast over na. Wat voor woning? Wat zijn de wensen en mogelijkheden? Oriënteer je op je woonbehoefte, de woningmarkt en prijzen, zodat je weet je wat wil en kan als er een (geschikte) woning in Reek beschikbaar komt. Heb je plannen om zelf iets te ontwikkelen? Dan hoort de projectgroep dat graag. “We zien steeds meer nieuwe woonvarianten en -vormen”, vertelt Arjan Lemmers. “Mogelijk zijn er ook mensen in Reek met ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een vriendenerf. Dat is een plek om samen oud te worden. Of een Knarrenhof, een hofje waarbij bewoners elkaar ondersteunen. Verder heb je nog beschermd wonen of tiny houses. De initiatieven en uitvoering moeten vanuit de gemeenschap komen voor de grootste kans op succes.”

Sociale huurwoningen
De projectgroep ziet graag dat Mooiland nieuwe huurwoningen bouwt en hoopt dat de gemeente Landerd en de woningbouwstichting hieraan mee willen werken. De leden gaan zich komende tijd hard maken voor dat punt. Wil je in de toekomst kans op zo'n of een andere huurwoning? Schrijf je dan zo snel mogelijk in bij Mooiland. Tachtig procent van de woningen wordt toegekend aan de geïnteresseerde met de langste inschrijfduur. Gemiddeld gaat dat over enkele jaren. Als je niet inschrijft dan maak je zeker geen kans.

Contact
Meer informatie over het project is te vinden op www.dereek.nl/projecten/woonraad. Via de website kun je ook contact opnemen met de werkgroep.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties