Reek

'Geld inzamelen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis'

Wim en Diny Zegers lopen met dochter Marion Vierdaagse voor goed doel

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Wim en Diny Zegers uit Reek gaan van 21 tot en met 24 juli met hun dochter Marion de Nijmeegse Vierdaagse lopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Marion van de Laar is 32 jaar en heeft Cystic Fibrosis (CF). "Ik wil de Vierdaagse gaan lopen om geld op te halen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis, zodat wij niet tientallen pillen per dag hoeven te slikken om in leven te blijven", vertelt Marion over haar actie 'Lopen voor lucht'. "Ik ga samen met mijn vader en moeder deze uitdaging aan en ben plan dat kruisje op te gaan halen. Ik stel graag doelen voor mezelf en wil deze dan ook écht behalen. Als mensen zeggen ‘Kan je dat wel?’ laat ik graag zien dat je met wilskracht en optimisme de hele wereld aan kunt en je niet moet vergeten te dromen."

Wat is CF?
CF is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte. Als je CF hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen, alvleesklier en voortplantingsorganen niet goed en wordt de functie van deze organen steeds slechter. Ongeveer 1500 mensen in Nederland hebben CF en er worden zo’n 25 kinderen per jaar geboren met deze ziekte.

'Toekomstdromen maken'
Op dit moment ligt de levensverwachting van CF-patiënten rond de 45 tot 50 jaar, geeft Marion aan. "Ik wil dat wij net zoveel kans maken om oud te mogen worden als ieder ander zonder CF. Ik wil dat wij ook allemaal toekomstdromen kunnen maken.

Steun Marion
Wil je een steentje bijdragen aan de actie van Marion? Ga dan naar https://acties.ncfs.nl/actie/marion-van-de-laar. Marion: "Met jullie steun kan er geld opgehaald worden voor onderzoek naar nieuwe medicatie en behandelingen. Medicijnen zijn binnen handbereik en er zijn volop ontwikkelingen maar nog niet genoeg om ons dezelfde kansen te geven. Ik wil iedereen daarom vragen mij te helpen en een steentje bij te dragen. Zodat wij als CF-patiënten nog veel uitdagingen aan mogen gaan en dromen waar kunnen maken!"

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties