Reek

Wie wordt de voorleeskampioen van Landerd?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De Openbare Bibliotheken Landerd houden woensdag 21 februari de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen van alle zes de basisscholen uit Reek, Schaijk en Zeeland treden dan voor het voetlicht. Ze lezen een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. 

Basisscholen die meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling tot schoolkampioen benoemd. De winnaar van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, gaat als Landerdse voorleeskampioen door naar de vervolgronde. Als alles goed blijft gaan, wordt hij of zij zelfs voorleeskampioen van Brabant.

De Landerdse voorleeswedstrijd vindt plaats in Het Wapen van Reek. De jury bestaat uit schrijfster en journalist Karin Verhaak, Anja Maathuis-Spijkers, neerlandicus Hans Meijer, wethouder Piet Hein Jonkergouw en Ivy Danen, voorleeskampioen van Landerd in 2017. Het programma begint om 10 uur en wordt opgeluisterd door Theater Schat Producties.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties