Reek

Wensen Reekse kerstboom gaan in vervulling

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Tijdens de feestdagen stond er een prachtig versierde kerstboom op het plein voor Het Wapen van Reek. Het was een symbool van hoop en liefde in donkere dagen waarin iedereen door het coronavirus aan huis gekluisterd is. Het was niet alleen een plek om dorpsgenoten te ontmoeten, maar ook om naar de toekomst te kijken. Iedereen werd uitgenodigd om zijn of haar wens in de boom te hangen. Na verloop van tijd verschenen er meer en meer. De werkgroep is ermee aan de slag gegaan en het is hen gelukt om een aantal wensen in vervulling te laten gaan.

De wensen in de boom liepen uiteen van wereldvrede en een coronavrije wereld tot meer specifieke verzoeken als een banketstaaf of een computer. Dankzij een aantal gulle sponsoren is het de werkgroep gelukt om flink wat mensen te verrassen. Dat is afgelopen weken gebeurd.

Grote diversiteit
Een grote diversiteit aan wensen gingen in vervulling, zoals een chocoladereep en nieuwe stiften voor diverse inwoners van Reek. Alle kinderen van de woongroepen van De Maashorst ontvingen een kleine attentie: een vliegtuigje om zelf te bouwen en mee te spelen. Voor een van de kinderen was er een extra verrassing: zij wilde graag een dag groepsleiding zijn. Haar wens is begin februari in vervulling gegaan. Ze nam haar taak heel serieus en heeft zelfs de telefoon beantwoord toen die ging. Al met al heeft ze een superleuke middag gehad.

Nieuwe pc
De bewoners van zorggroep 't Zicht aan de Heijtmorgen delen met z'n allen samen één oude laptop. In deze tijden waarin alles online moet, is dat erg lastig. Vandaar de wens van Lucas voor een eigen computer om de lessen van school te volgen. Het is de werkgroep gelukt om voor hem een pc te regelen. Een gulle gever heeft tevens een laptop beschikbaar gesteld, zodat ook de andere bewoners af en toe online kunnen.
Daphne woont ook bij 't Zicht. Zij komt oorspronkelijk uit Oss en speelt graag voetbal. Het zou haar zo leuk lijken om te trainen in het dorp waar ze nu woont. Er is geregeld dat Daphne, zodra de maatregelen het weer toelaten, op woensdagavond mee mag doen met de Achilles Reek Dames. Om in stijl op de training te verschijnen heeft ze een bijpassend voetbalshirt gekregen.

Een klus door de bus
In de boom hing een anonieme wens om het mensen eenvoudiger te maken elkaar hulp aan te bieden. Het resultaat is 'een klus door de bus'. Bij de verspreiding van het maartnummer van dorpsblad Reek Goed Voor Mekaar ontvangt elk huishouden een kaart waarmee ze een buurman of -vrouw laagdrempelig hulp kunnen aanbieden.

Alles bij elkaar zijn er enkele tientallen mensen verrast: jong en oud. Zo bracht de wensboom in Reek op meerdere manieren en op meerdere momenten vreugde in het dorp. Daarmee is de doelstelling om mensen nader tot elkaar te brengen en hoop te geven meer dan geslaagd.

|Doorsturen