Reek

Na spoedoverleg tussen gemeente Landerd en provincie

Vuurwerkevenement Reek Explodeert gaat toch door

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Het jaarlijkse vuurwerkspektakel Reek Explodeert gaat toch door. De gemeente en de provincie hebben donderdag afgesproken dat het evenement oudjaarsnacht onder verantwoordelijkheid van de gemeente Landerd mag plaatsvinden. Tijdens een spoedoverleg tussen gemeente en provincie is afgesproken dat de evenementenvergunning op een aantal punten wordt aangescherpt. Onder meer waar het gaat om de hoeveelheid vuurwerk (maximaal 200 kilo), het transport, de opslag en de manier van afsteken.

Het kort geding is hiermee van de baan. De rechtbank in Den Bosch doet in 2019 nog wel een uitspraak in de bodemprocedure. Daaruit moet duidelijk worden of gemeenten dan wel provincies bevoegd zijn om te bepalen of grootschalige particuliere vuurwerkevenementen mogen worden gehouden.

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), die namens de provincie vuurwerkevenementen onder de loep neemt, legde vorige week een bom onder het jaarlijkse vuurwerkspektakel in Reek. Afgelopen dinsdag stonden de organisatie van Reek Explodeert en de OMWB tegenover elkaar bij de rechtbank in Den Bosch. De rechter hoorde daar de verhalen van de betrokken partijen aan. “Het evenement is vier keer vlekkeloos verlopen", stelde de rechter. "Er is nooit eerder bezwaar ingediend. Dat gebeurt nu pas, vlak voor de vijfde editie. Gedeputeerde Staten heeft meermaals aangegeven Reek Explodeert een warm hart toe te dragen. Dan moet er toch een mogelijkheid zijn om een passende oplossing te vinden? Of welk belang weegt zo zwaar om er nu op het laatste moment de stekker toch uit te trekken?”

De rechter gaf alle betrokkenen een paar dagen de tijd om te kijken of ze tot een oplossing konden komen waar iedereen achter staat. Die oplossing is er donderdag dus gekomen, waardoor Reek Explodeert toch kan doorgaan.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties