Reek

Vernieuwing waterleidingen in Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het waterleidingnet in Reek is grotendeels in de jaren vijftig aangelegd en is daardoor toe aan vernieuwing. Halverwege maart is Timmermans Infra namens Brabant Water begonnen met het vervangen van bijna vijf kilometer aan waterleidingen. Naar verwachting duren de werkzaamheden nog tot en met juli. Zo kunnen de bewoners van het dorp ook in de toekomst rekenen op vers kraanwater.

De oude waterleidingen zijn van asbestcement gemaakt. Timmermans Infra neemt alle voorzorgsmaatregelen om het oude materiaal veilig op te slaan en af te voeren. Dit gebeurt middels goed afgesloten containers. De werkzaamheden vinden op verschillende momenten plaats in tien straten: Brouwershof, Burg. Wientjensstraat, Dorus van Weespas, Heijtmorgen, Hoge Weg, Kennedyplein, Mgr. Borretstraat, Nieuw Heijtmorgen, Soeterstraat en Weth. Zegersstraat. Ook de Venesteinlaan in Velp wordt van een nieuwe waterleiding voorzien.

Mogelijke hinder
De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. Toch kan het voorkomen dat omwonenden overdag (geluids)hinder ondervinden van werkverkeer en graafmachines, dat straten en parkeerplaatsen beperkter bereikbaar zijn en dat afvalcontainers, oud papier en pmd-zaken tijdelijk op een andere plek aangeboden moeten worden.
Verder is het voor de werkzaamheden af en toe nodig om de watertoevoer tijdelijk te onderbreken. Bewoners die dit aangaat, krijgen hierover van tevoren bericht. Soms komt het voor dat Timmermans Infra in een woning of een (voor)tuin aan het leidingnet moet werken. Hiervoor wordt altijd een afspraak gemaakt. De regels omtrent corona zijn te vinden op www.brabantwater.nl/corona

Contact 
Voor vragen over de werkzaamheden kun je terecht bij Timmermans Infra op 073-3030840 of info@timmermansinfra.nl. Uitvoerder Rob van Boxtel is bereikbaar op 06-12770548. Algemene vragen, opmerkingen of suggesties mogen rechtstreeks naar Thijs van Loon van Brabant Water: 06-17548328 of thijs.van.loon@brabantwater.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties