Reek

Inwoners in polonaise door nieuwe supermarkt

Veel media-aandacht voor opening Reekse Aldi

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De opening van de Aldi in Reek is alles behalve ongemerkt voorbijgegaan. Zaterdag 9 oktober was een dag waar vele Reekenaren al lange tijd naartoe leefden. Wethouder Hans Vereijken van de gemeente Landerd mocht samen met filiaalleider Frank van Gennip om 8 uur 's ochtends de winkel officieel openen. De inwoners van Reek hadden later op de ochtend ook nog een eigen actie in petto. Zij verzamelden om 10 uur bij het dorpshuis en trokken onder begeleiding van muziek door dweilorkest Ongerakt en al zingend in een feestende stoet naar de nieuwe supermarkt, waar ze vervolgens in polonaise door het gangpad liepen. De menigte trok veel bekijks.

Dit spontane volksfeest trekt niet alleen de aandacht van het winkelend publiek, maar van media in het hele land. Naast Arenalokaal zijn onder meer Brabants Dagblad, Omroep Brabant en SBS Hart van Nederland aanwezig. Later pikken ook anderen het nieuws op. Reek is te zien bij de NOS, tijdens het jeugdjournaal en in de talkshow van Humberto Tan op RTL4. Ook komt het fragment aan het begin van de nieuwe werkweek in diverse radioshows voorbij, waaronder Q-Music en Radio 538. Het is in menig bedrijfskantine onderwerp van gesprek. Nederland weet dat Reek een Aldi heeft en dat de dorpsbewoners daar blij mee zijn.

Dansend naar binnen
Na de officiële opening maakt Aldi later op de ochtend echt kennis met Reek. Een feestende stoet van meer dan honderd mensen arriveert uitgelaten op de parkeerplaats bij de winkel. Daar worden ze hartelijk ontvangen. De aanwezige foodtruck draait overuren om iedereen van een hapje en drankje te voorzien. Vervolgens is het tijd om een kijkje in de supermarkt te nemen. Met dweilorkest Ongerakt voorop gaan sommigen dansend naar binnen. Voor het oog van de camera vliegen ze elkaar in de armen om de opening van de Aldi te vieren. Voor hen voelt dit als grote overwinning na een jarenlange strijd.

Ontmoetingsplek
Het hele weekend is het een af- en aanrijden van voertuigen bij de winkel. Veel mensen zijn nieuwsgierig en komen graag even poolshoogte nemen. Dat zijn ook de momenten dat je meteen de kracht ziet van een supermarkt in een dorp. Het is niet alleen een plek om je boodschappen te doen, maar ook om elkaar te maken. In de gangpaden ontstaan spontane gesprekken tussen mensen die elkaar lange tijd niet gezien hebben. Zo wordt de sociale betekenis van een ontmoetingsplek in een dorp direct duidelijk.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties