Reek

Kerkpad Reek

'Unieke kans op levensloopbestendig wonen in Reek'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - In plan Kerkpad Reek worden binnenkort twee levensloopbestendige semibungalows gebouwd. In deze gemêleerde woonwijk woont jong en oud door elkaar heen, wat bijdraagt aan de leefbaarheid van de wijk en het dorp. "De capaciteit voor nieuwbouwwoningen in Reek is zo goed als volledig benut, zeker voor dit soort type woningen. Daarom kan met recht worden gezegd dat dit een unieke kans is om in een nultredenwoning te wonen in het mooie Reek", stelt Paul School, die de woningen aan de Rosmolen ontwikkelt.

“Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de nodige vergunningen en in het voorjaar van 2021 willen we starten met de bouw”, zo licht School de plannen toe. “De woningen sluiten goed aan bij de woonbehoefte in Landerd, er is een grote vraag naar levensloopbestendige woningen. Bij een soortgelijk plan in Schaijk konden we helaas lang niet alle woningzoekenden bedienen, wat de vraag naar levensloopbestendige woningen alleen maar onderschrijft.”

Nultredenwoningen
De woningen zijn zogenoemde nultredenwoningen, dit wil zeggen dat de hoofdslaapkamer en de badkamer zich op de begane grond bevinden. Ook zijn de deuren breed genoeg voor een (toekomstige) rollator of rolstoel en is ook de badkamer hierop gedimensioneerd. Ook worden de woningen zeer energiezuinig gebouwd, met standaard zonnepanelen en een warmtepomp. De tuinen zijn zeer riant en liggen op het zuiden. De mogelijkheid bestaat om een vrijstaand bijgebouw in de tuin te plaatsen, bijvoorbeeld een hobbyschuur of wellnessruimte.

Eerder project
Een jaar geleden heeft School tegenover de locatie van dit project drie soortgelijke woningen ontwikkeld. “Deze woningen zijn door een externe partij overgenomen, zodat deze in de huur aangeboden konden worden en zijn onlangs opgeleverd. De woonvisie van Landerd laat zien dat er zowel grote vraag is naar huur als koop voor nultredenwoningen. Om deze reden willen we deze woningen dan ook aanbieden aan kopers.”

Afronding wijk
Alle overige kavels in bestemmingsplan Kerkpad zijn inmiddels verkocht of bebouwd. Met de bouw van deze nultredenwoningen kan het openbaar gebied in de wijk dus worden afgerond, wat de leefbaarheid ten goede zal komen.

Garantie
De twee levensloopbestendige semibungalows worden gebouwd met een garantieregeling. Hierdoor is de koper extra beschermd. Zo wordt de bouwonderneming die de woningen realiseert, gescreend op de financiële positie en technische vakbekwaamheid. Ook moeten er standaard contracten worden gebruikt die getoetst worden door de garantieverstrekker. School ontwikkelt alle woningen met een garantiecertificaat. “Naast het feit dat financiers hier steeds meer om vragen, weten kopers en aannemer vooraf precies waar ze aan toe zijn. Dit geeft rust tijdens het bouwproces, je weet immers dat er een gerenommeerde partij over je schouder meekijkt of alles goed gebeurt.”

Meer informatie over project Kerkpad Reek staat op www.kerkpadreek.nl. Daar kunt u zich vrijblijvend inschrijven voor een woning.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties