Reek

Tweede lustrum populaire fanavond duo Jersey

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN/REEK - De jaarlijkse fanavond van het muzikale duo Jersey vindt dit jaar plaats met Hemelvaart op donderdag 10 mei. Het was in 2007 dat de eerste gedachte opkwam om een dergelijke fanavond te organiseren. Jersey, gevormd door de broers Kees en Erich van der Velden, kan rekenen op een vast aantal mensen dat bij hun optredens aanwezig is. Een jaar later kon het duo hun eerste fanavond verzorgen in Herpen. De populaire avond is 10 jaar later door heel Nederland populair.

Erich en Kees van der Velden. (foto: Marco van den Broek)

De broers volgen al jaren de diverse muzikale trends die ook de Hollandstalige muziek veranderde in het moderne eigentijdse genre. Een van de eerste stappen was het maken van cd’s, die al snel werden bijgestaan door dvd’s. Dit tot groot genoegen van een steeds groeiend aantal fans. "Het geeft ons een goed gevoel om mensen blij voor ons te zien staan", vertelt Erich. 
Was het 27 jaar geleden een regionale aangelegenheid; later werd het duo steeds meer gevraagd in de rest van Nederland. In grote tentfeesten in het oosten van het land en op talrijke schutterijfeesten zijn ze geen onbekenden meer. Ook België en Duitsland worden regelmatig bezocht.

Feestelijk gebeuren
Een tienjarig bestaan mag niet voorbijgaan zonder feest te geven. De broers hebben zanger Jaman uitgenodigd om een gastoptreden te verzorgen. "De energie van de avond zal komen uit veel herkenbare nummers", belooft Kees. "Daar wordt iedereen blij van."
Dit feestelijk gebeuren vindt plaats op donderdag 10 mei bij zaal Thekes aan het Alard van Herpenplein 9 in Herpen. De fanavond start om 20 uur, toegang is gratis en er is volop gratis parkeermogelijkheid. Ga voor verdere info en clips naar www.orkestjersey.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties