Reek

Zorgcoöperatie Reek test 55- tot 67-jarigen

Tweede Fit en Gezond-dagen groot succes

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Ongeveer dertig procent van de Reekenaren tussen de 55 en 67 jaar heeft zich vrijdag 24 of zaterdag 25 januari laten testen tijdens de Fit & Gezond-dagen. Een aantal waar organisator Zorgcoöperatie Reek erg blij mee is. Dit is de tweede keer dat deze dagen gehouden werden. In het najaar van 2017 waren de 65-plussers aan de beurt, nu dus de doelgroep die eronder komt.

De 55- tot 67-jarigen vormen een lastige leeftijdsgroep om te bereiken. “Als er dan achtenzeventig mensen de moeite nemen om te komen dan zijn we daar zeer tevreden over”, zegt bestuurslid Karel Oomen. Tevens is hij trots op de vele vrijwilligers die twee dagen aanwezig waren om het geheel tot een succes te maken.

Eindgesprek
De deelnemers kregen bij binnenkomst een vragenlijst aangereikt. Eenmaal ingevuld ging deze in een map. Vervolgens liepen ze naar het eerste station. Overal hadden ze zeven minuten voordat ze naar de volgende plek gingen. Onderweg werd van alles getest, van het gehoor en het zicht tot knijpkracht en conditie. Uiteraard was er ook aandacht voor de geestelijke gesteldheid. Het laatste station was een samenvattend eindgesprek. Hier werd samen gekeken naar de verzamelde gegevens. Na afloop ontving iedereen een goodiebag met extra informatie en een paar leuke hebbedingetjes.
In de foyer van Het Wapen van Reek stonden diverse stands met meer informatie, zoals KBO Reek en dweilorkest Ongerakt. Ook konden deelnemers het ouderdomssimulatiepak uitproberen. Op die manier ondervonden ze vernauwing van het gezichtsveld, verlies van kracht, beperking van het coördinerend vermogen, stijfheid van gewrichten en nog wat andere dingen. Allemaal kenmerkende zaken die met ouderdom te maken kunnen hebben. Met het pak aan, mochten de deelnemers opdrachten uitvoeren. Denk hierbij aan sjoelen, traplopen of darten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties