Reek

Trio Heijtmorgen treedt 3 december op in Het Wapen van Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - In Het Wapen van Reek klinken vrijdag 3 december 'oude klanken'. Het concert van Trio Heijtmorgen begint die avond namelijk met muziek uit 1200: een werk van Hildegard von Bingen en Scottish Mouthmusic. Zangeres Cileke Angenent heeft fluitiste Jeannette Landré en harpiste Kerstin Scholten uitgenodigd om het succesvolle optreden in Kunstkerkje Velp te herhalen in haar woonplaats Reek.

De avond kent een gevarieerd programma. Cileke, Jeannette en Kerstin kozen muziek in alle combinaties: zang/harp, zang/fluit, fluit/harp en natuurlijk het hele trio. Het publiek kan genieten van de muziek van G. Ph. Telemann, Caplet, Ravel, Ibert en Lutoslawski. Bijzonder ook zijn de gedichten van Revius (1586-1657) op muziek gezet door Jurriaan Andriessen.

Topmusici
De naam van het trio ontstaat als Jeannette en Kerstin aangeven dat ze de straatnaam waar Cileke woont zo mooi vinden. “Het afgelopen anderhalf jaar konden muzikanten weinig optreden”, vertelt Cileke. “Daarom heb ik deze twee topmusici gevraagd om samen iets te doen. Dat is geweldig. Het publiek in Velp heeft ervan genoten. We kregen veel berichten dat mensen er die dag, 31 oktober, niet bij konden zijn. Daarom gaan we nu op herhaling in Reek. Een concert om heen te gaan als je nog niet geweest bent of voor de echte liefhebber: om nog eens mee te maken.”

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@cilekeangenent.nl. Kaartjes hoeven pas op de dag van het concert betaald te worden. Mocht het concert opgeschort worden in verband met de coronamaatregelen dan ontvangen de kaartjeshouders een aankondiging per mail van de nieuwe datum.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties