Reek

Zaterdag 18 maart in Wapen van Reek

Tonpratersgala voor jubilerende Kêleströpers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Carnavalsvereniging De Kêleströpers houdt zaterdag 18 maart om 20 uur een Tonpraters Jubileumgala in Het Wapen van Reek. De club viert de 55e verjaardag in 2017. Met de oprichting in 1962 kreeg het Reekse carnaval een eigen gezicht. Dat wil zeggen dat er een jubileum te vieren is, want 'vijf kèrres elluf' is in carnavalstermen een bijzonder getal. Daar wordt dit jaar zeker bij stilgestaan. Eerst met de tonpratersavond en in het weekend van 16 en 17 september nog met een groot dorpsfeest.

Op het affiche van het Tonpraters Gala prijken grote namen als Frank Schrijen, Rien Bekkers, Jan Strik en Frans Bevers. Deze van radio en tv bekende tonpraters presenteren zich 18 maart aan het Reekse publiek. Zij staan garant voor een avond vol leut en plezier.

Lokale artiesten
Bijzonder is het dat ook twee artiesten van eigen bodem in de ton klimmen. Henk van den Hoogen en Gerry Kuipers vermaken het publiek tijdens de pronkzittingen in het Kêlerijk al jarenlang met hun altijd vindingrijke en bijzondere creaties. Zij horen bij het culturele erfgoed van De Kêleströpers. Zij brengen tijdens het gala een buut uit hun rijke repertoire opnieuw ten tonele.
Zo komt een stukje historie uit de 55-jarige geschiedenis van de carnavalsvereniging weer tot leven. Tijdens de pronkzittingen heeft het publiek gestemd welke buut van Henk en Gerry zij graag terug willen zien. Daar is massaal gehoor aan gegeven. De uitslag is inmiddels bekend, maar blijft nog even een verrassing.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd door dweilorkest Ongerakt. Ook de dansgarde van de jubilerende vereniging is aanwezig. De kaartverkoop voor dit bijzondere evenement start maandag 6 maart vanaf 19 uur in de foyer van Het Wapen. De dagen daarna zijn er, zolang de voorraad strekt, nog kaarten verkrijgbaar aan de bar van het gemeenschapshuis. Een kaartje kost 7,50 euro en staat garant voor een fantastische avond uit.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties