Reek

INGEZONDEN

Theo van Duren en de RPP

Door Piet Manders

Doorgaans weet ik de columns van Theo van Duren wel te waarderen, maar bij die van week 18, getiteld “Aldi en Adje”, moest ik toch enkele keren mijn wenkbrauwen fronsen. Volgens Theo is de RPP na het vertrek van Chris School het gevoel voor politiek bedrijven een beetje kwijtgeraakt. Hij bedoelt denk ik te zeggen, dat de huidige RPP niet zo geporteerd is voor ritselen of sjoemelen. Dat is iets wat je de RPP niet mag verwijten, neen, het is iets wat die partij juist siert. De komst van een Aldi inruilen tegen een onderzoek naar de Maashorstgemeente is een bedenkelijke actie. Toegegeven, het gebeurt vaak in de politiek, maar het leidt ook vaak tot zogenaamde achterkamertjes-politiek en een zichzelf respecterende partij doet hier niet aan mee.

Volgens Theo had de RPP-wethouder na de bestuurscrisis op zijn post kunnen blijven. Dat gebeurde niet volgens hem als gevolg van de meest onbegrijpelijke actie van de RPP, want die stuurde zijn eigen wethouder naar huis. Als je dit zo stelt heb je toch weinig kaas gegeten van het politieke bedrijf. Theo legt de schuld van de (overigens onnodige) Landerdse bestuurscrisis in 2015 dus bij de mensen van de RPP omdat die hun eigen wethouder naar huis gestuurd zouden hebben. Deze opmerking raakt kant noch wal, want de genoemde bestuurscrisis werd juist veroorzaakt door de VHL onder leiding van Theo van Duren en niet door de RPP. Wethouder Vereijken werd juist door Theo zelf naar huis gestuurd en dan is het bijzonder kwalijk om anderen daarvan de schuld te geven.

Een wethouder is in het college van B&W gekozen door een politieke partij. De consequentie hiervan is, dat als die partij uit de coalitie wordt gezet, dat dan de betreffende wethouder ook vertrekt. Het is toch echt zo, dat bij die crisis door de VHL het vertrouwen in Progressief Landerd én de RPP werd opgezegd. Een verzachtende omstandigheid in deze kwestie is het feit dat Theo toen pas kort actief met de politiek bezig was, zodat hij natuurlijk nog niet alles kon weten. Daar staat echter tegenover dat iemand die aan het hoofd staat van een politieke groepering en die zelf graag wethouder had willen worden, blijkbaar niet wist hoe een en ander in zijn werk ging. Erg vreemd en onbegrijpelijk.

Nu wil ik me graag even tot Theo zelf richten.

Beste Theo,
Ik zou je willen vragen om je in de toekomst te beperken tot datgene waar je goed in bent, het schrijven van columns bijvoorbeeld. Bemoei je echter nooit meer met de Landerdse politiek, zeker niet nu je in een andere gemeente woont. Jouw bemoeienissen met het bestuur van Landerd hebben tot veel ellende geleid en het heeft de Landerdse burger heel veel geld gekost. Wees eerlijk voor jezelf en trek de conclusie dat je voor de politiek niet geschikt bent. Het zou een zegen zijn voor Landerd als je gehoor zou geven aan dit verzoek.
Wat ik je verder ook nog zou willen vragen is een punt te zetten achter de persoonlijke vete, die je nog steeds aan het “uitvechten” bent met een aantal mensen in Reek. Er is toch al genoeg ruzie in de wereld. Als mensen in zo’n relatief kleine gemeenschap als Reek nog niet eens met elkaar overweg kunnen, waar moet dat dan wel niet toe leiden in grote gemeenschappen als bepaalde organisaties en landen? Dan is het ergste te vrezen!

De hartelijke groeten,

Piet Manders

|Doorsturen

Anton Coolen

2017-05-10 17:47:09

Beste Piet,

Je vergeet te vermelden dat je totaal gefrustreerd uit VHL bent gestapt, omdat je als een klein kind boos werd omdat je je zin niet hebt gekregen. Je had moeite met de democratie binnen VHL. Je hebt hoor en wederhoor gekregen doch niet je zin. Je was heel emotioneel en boos op onder anderen Theo.

Ik dacht dat de frustratie inmiddels was gezakt. Dat je nu wederom je frustratie botviert op Theo zegt meer over je zelf dan over Theo.

Blijf gezond en probeer te relativeren.

Anton Coolen

PS: RPP was al stiekem, voor de val van het college, doende met het proberen te formeren van een ander college. Het verhaal van Theo klopt helemaal en dat weet je erg goed. Je bent tot in detail op de hoogte gesteld, zelfs drie maal. Je bent zelfs thuis geconsulteerd door een hele delegatie.

Nico van Duren

2017-05-10 18:33:40

Poeh, poeh, wat een intriges toch allemaal....Hoe gaat het verder met herindelen? Geen frustraties?  Echt niet?  Ook niet een heel klein beetje? Houden zo!   :-)

Sjakie

2017-05-12 11:19:00

Zeurpiet

Piet Manders

2017-05-18 18:07:02

Beste Anton,

Bedankt voor je reactie op mijn ingezonden stuk “Theo van Duren en de RPP”. Het is alleen jammer, dat er behalve de aanhef helemaal niets van klopt. Nu weet ik, dat je er de man niet naar bent om willens en wetens onwaarheden te verkondigen. Dat ligt niet in jouw aard. Daarom kan ik niet anders dan de conclusie trekken, dat je volledig verkeerd geïnformeerd bent. Uiteraard ben ik bereid om je het juiste verhaal te vertellen. Laat maar weten als je daar behoefte aan hebt.

Vriendelijke groet,
Piet Manders

anton coolen

2017-05-18 21:56:28

Beste Piet,

Je bericht ter kennisgeving aangenomen. Ik ben en was uitstekend geïnformeerd. Je hebt hoor en wederhoor gehad. Derhalve heb ik verder geen behoefte aan een verhaal.

Blijf gezond en geniet van het leven.

PS: Ik heb en had e.e.a. extra getoetst bij drie partijen.

Nico van Duren

2017-05-18 22:43:46

Fans van VHL en VHL zelf zijn alwetend en daarom wordt er vooral door eigen toedoen van VHL niet geherindeeld voorlopig. Derhalve en daarnaast blijven fans van VHL erg gezond!  

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?