Reek

Blog over voorbereiding op Breakout Run

The Night Run Festival

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

Dit jaar ga ik de uitdaging aan om te ontsnappen uit de gevangenis tijdens de Breakout Run. Een obstacle run van acht kilometer in natuurgebied De Maashorst met onderweg allerlei hindernissen. Ik waag mijn poging zondag 28 mei. Dit hoef ik gelukkig niet alleen te doen, maar samen met een groepje waarin iedereen zijn of haar eigen redenen en motivatie heeft om de populaire hindernisloop te voltooien. Tijdens de voorbereiding houd ik een blog bij in weekblad Arena over hoe ik zorg dat ik goed voor de dag kom.

Al voordat ik besloot mee te doen aan de Breakout Run, had ik me ingeschreven voor The Night Run Festival in Nijmegen. Een hardloopwedstrijd dwars door het centrum van de stad, Kronenburgerpark en het overdekte winkelcentrum Molenpoort. De af te leggen route was vijf kilometer lang. Bijzonder aan de wedstrijd was dat er 's avonds gelopen werd, de start was rond 22.15 uur.

Uitdaging
Tijdens de winter heb ik het hardlopen opgepakt. Zoals ik eerder al schreef; elke keer een stap verder. Om mezelf uit te dagen en een doel te hebben om naartoe te werken, nam ik me voor dit jaar mee te doen aan een hardloopwedstrijd. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt en je moet toch af en toe iets nieuws proberen. De sfeer en uitstraling van The Night Run Festival spraken me enorm aan. Nadat mijn loopmaatje liet weten zwanger te zijn, heb ik besloten me dan maar alleen in te schrijven. Het leek me namelijk heel leuk om toch te gaan rennen.
Dit verhaal vertelde ik ongeveer een maand geleden aan mijn trainingsgroepje voor de Breakout Run. Een paar van hen reageerde heel enthousiast. Zij schreven zich spontaan in. Enkele dagen later kreeg ik bericht van een oud-studiegenoot van de HAN. Ook zij had zich met een groepje aangemeld. Zo waren we ineens met vijftien.

Startschot
De avond zelf, vrijdag 14 april, hebben we eerst krachttraining bij Frank en Cécile. Daarna begint de voorbereiding op The Night Run Festival. Overal lichtjes: aan onze schoenen, op onze kleren en bij sommigen zelfs in het haar. Wij zijn er klaar voor! Eenmaal gearriveerd in Nijmegen is de sfeer geweldig. Iedereen heeft er zin in. We doen mee aan de gezamenlijke warming-up. Daarna is het wachten op het startschot.
Het rennen gaat voor mij echt lekker. Iedereen heeft een eigen tempo, maar we proberen een beetje bij elkaar te blijven. Onderweg worden we aangemoedigd door het publiek en op diverse plaatsen is muziek. Het hardlopen gaat bijna automatisch en voordat ik het in de gaten heb, zijn we alweer bij de finish. Ik eindig tegelijk met vier mensen van het Breakout-trainingsgroepje en twee vrienden van de HAN. Trots als een pauw paradeer ik rond met mijn glow in the dark-medaille. Om deze gezonde avond op een passende manier af te sluiten, duiken we nog even de Burger King in.

Dam tot Damloop
Inmiddels heb ik de smaak van het hardlopen te pakken. Komende dinsdag, 25 april, doe ik mee aan de Cruyff Foundation Run. Een wedstrijd van vijf kilometer op de zeventigste geboortedag van deze legendarische voetbalheld. De finish is in de Amsterdam ArenA. En na de Breakout Run kan het trainen beginnen voor de Dam tot Damloop op zondag 17 september. Een populair hardloopevenement van 10 Engelse mijl (16,09 kilometer). Dus ik hoef me komende maanden niet te vervelen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties